Om jullie voor de Paasdagen (en stiekem ook op elke ‘normale’ dag) volop te kunnen inspireren met lekkere vegan recepten heb ik de handen ineen geslagen met een aantal van mijn favoriete mede foodies. Dat betekent dat er in één klap veel nieuwe recepten online staan! Hieronder vind je een overzicht van de verschillende heerlijke recepten voor Pasen en op welke website je de uitgebreide versie kan vinden. Snuffel vooral lekker rond, want ook op de websites van mijn mede foodies staan genoeg recepten. Tijd om je te laten inspireren en lekker de keuken in te duiken dus!


Vegan recepten voor Pasen

Ik heb ervoor gekozen om een overzicht van alle plantaardige recepten voor Pasen op een rijtje te zetten, want dit sluit goed aan bij de liefdevolle levensstijl. Goed voor jezelf en de wereld om je heen zorgen. Heb je zelf trouwens al plannen voor de Paasdagen? En hoe ga je dit vieren? Hoewel het dit jaar natuurlijk even helemaal anders is probeer ik hier alsnog samen met mijn vriend optimaal van te genieten. Een heerlijk paasontbijt en koffie in de zon op het balkon. Wat wil je nog meer, toch? Veel succes en plezier met het proberen en proeven van alle vegan recepten hieronder.

1. Aspergesoep met geroosterde bloemkool

Ook op Healthy Wanderlust staan twee nieuwe recepten voor de Paasdagen online. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke romige aspergesoep met geroosterde bloemkool en serveer hier knapperige bruschetta’s met een spread van wortel en paprika bij.

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

2. Toast met aardbeien en cashew cream 

Ben je van plan om dit jaar een paasontbijt te maken? Dan staan er zowel op de website van Zonder Zooi,  Lisa Goes Vegan en Jenny Alvares drie heerlijke recepten online! De toast met aardbeien en cashew creme is lekker zoet en tegelijkertijd voelt het alsof je een toetje als ontbijt eet. Aanrader!

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

3. Pannenkoektoren met dadelkaramel, pecannoten en sinaasappel

Dit klinkt toch als een feestje? Dit lekkere pannenkoeken recept staat nu online op de website van Lisa Goes Vegan. Lekker versgeperste sinaasappelsap (bomvol vitamine C) op tafel en jouw paasontbijt kan niet meer stuk.

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

4. Cinnamon roll wentelteefjes van brioche

De geur van wentelteefjes is echt jeugdsentiment voor mij, dus ik word heel blij van deze vegan variant van Jenny Alvares. Ik ga dit dus absoluut de komende dagen lekker proberen. Hoe fijn is het als de keuken ruikt naar vers gebakken cinnamon roll? Nu al zin in. 
*Dit recept is niet vegan, maar je kan proberen het ei te vervangen door gebroken lijnzaad (lees hier hoe), de melk voor plantaardige melk, de boter voor plantaardige boter (bijvoorbeeld van Becel) en de roomkaas voor een variant op basis van sojabonen (bijvoorbeeld deze variant die te koop is bij Ekoplaza).  

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

5. Glutenvrije bosvruchten-kruimeltaart

Als jij een echte zoetekauw bent dan moet je echt op de website van Oh My Pie, EefsFood en Zoet Recepten een kijkje nemen. Hier vind je onwijs veel heerlijke (ook hartige) recepten. En mocht je besluiten om deze glutenvrije bosvruchten-kruimeltaart van Oh My Pie te maken, breng je dan een stukje langs?

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

6. Vegan gember-citroen cheesecake 

Deze raw gember-citroen cheesecake van Zoet Recepten is helemaal niet lastig om te maken en zonder enige twijfel hartstikke lekker! Hoe mooi is trouwens de combinatie van deze twee kleuren bij elkaar? Een traktatie voor je smaakpupillen en het oog. Maak deze cheesecake als zoete lekkernij tijdens de paasbrunch of bijvoorbeeld als verjaardagstaart.

7 x vegan recepten voor de Paasdagen

7. Plaatkoek van rood fruit 

And last but definitely not least… de plaatkoek met rood fruit. Wat een plaatje is dit! EefsFood maakte een heerlijk vegan gerecht, wat denk ik ook hartstikke leuk is om samen met kinderen te maken. Eet een stukje van de plaatkoek als dessert of serveer bij de thee. Ik kom in ieder geval graag langs 😉


Veel kookplezier! 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk: zo maak je een vegetarische borrelplank

Pin It on Pinterest

Share This