“Schat zullen we zelf amandelmelk maken? We hebben nog veel amandelmeel”. Uh, ja tuurlijk, wat een geweldig idee! Na wat research op het internet kwam ik er al heel snel achter dat dit dus ontzettend makkelijk is. Amandelmelk is ontzettend gezond en dan vooral de zelfgemaakte variant. Zal ik je in het kort uitleggen hoe jij ook zelf amandelmelk kan maken?


ZELF AMANDELMELK MAKEN DOE JE ZO

Wij hebben zelf altijd amandel- of havermelk in huis, dit gebruik ik voornamelijk elke ochtend in mijn ontbijt. Wel let ik er bij het aanschaffen hiervan altijd op welke ingrediënten het product bevat. Persoonlijk kies ik altijd voor de ongezoete variant, voor mij hoeven al die suikers niet zo. Door het lezen van al deze verschillende etiketten viel het mij op dat veel pakken maar erg weinig amandelen bevatten. Amandelen zijn super gezond, maar op deze manier verliest het product natuurlijk wel een beetje zijn gezonde waarde. (Don’t shoot me, ik drink het zelf ook gewoon nog hoor!)

Door zelf amandelmelk te maken los je dit ‘probleem’ eigenlijk meteen op én het is ook nog eens leuk om te doen!

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Simpel: gooi alles in de blender en mix dit kort. (Zonder blender, even goed roeren will do just fine as well).
  2. Hang een schone theedoek boven een kom en giet de mix hierin.
  3. Laat dit uitlekken en vouw de theedoek vervolgens dicht om het overtollige restje nog goed uit te knijpen.
  4. En? Lekker? Zelf amandelmelk maken is dus heel eenvoudig.
  5. Mocht je het nou niet zoet genoeg vinden dan kan je altijd nog een klein beetje agave siroop toevoegen.

Het enige ‘nadeel’? Je kan je eigengemaakte drankje niet zo lang bewaren, ongeveer een week (5 dagen) blijft het goed in de koelkast. Maargoed, er zijn zoveel recepten waarin je dit kan gebruiken! Zoals bijvoorbeeld deze appeltaart havermout, hiermee begint je dag altijd goed! En de amandelmeel dat overblijft hoef je natuurlijk niet weg te gooien, je kan dit gebruiken om mee bakken. Gebruik het bijvoorbeeld om deze gezonde ontbijtkoek te maken, vervang dan de speltmeel! Have fun with it.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This