Asperges, asperges, asperges, ik hou van jullie! Oh, wat kan ik genieten van het asperges seizoen. Deze groente is zo makkelijk en op zoveel verschillende manieren te bereiden. Voor dit recept verwerken we deze groene steeltjes in pakketjes gevuld met allemaal andere lekkernijen. Je kan hiervoor natuurlijk gewoon de oven gebruiken, maar ook de BBQ is hier uitermate geschikt voor. And once again, hartstikke simpel om te maken.


Benodigdheden:

 • Vis (zoals zalm of heilbotfilet)
 • trostomaatjes
 • paddenstoelen
 • ui
 • courgette
 • groene asperges
 • 3 teentjes knoflook
 • peper
 • kruiden
 • citroen
 • olijfolie
 • aluminium folie.

Hoeveel je overal van nodig hebt ligt een beetje aan het aantal mensen waar je voor kookt. Zorg dat er in elk pakketje een goed stuk vis zit, ongeveer 3 asperges en net zoveel groente als jij lekker vindt. Voor de kruiden heb ik verse rozemarijn en dille gebruikt.

Bereidingswijze:

 1. Als eerst bereiden we de asperges voor. Was ze goed af om eventuele zand restjes te verwijderen. Snij ongeveer 2 cm af van de onderkant van de asperges, dit is vaak ook een hard stuk.
 2. Groene asperges hoef je in tegenstelling tot witte asperges niet te schillen, wel gaan we ze ongeveer 5 minuutjes op een zacht vuurtje koken.
 3. Snij in de tussentijd de courgette en paddenstoelen in grove stukken, de teentjes knoflook en ui in kleine stukjes en de citroen ik dunne schijfjes.
 4. Scheur meerdere stukken aluminium af en leg deze klaar, dit zullen we gebruiken als ‘inpak papier’ voor onze pakketjes.

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Giet de asperges af en snij ze door de midden.
 3. Plaats de vis op het stuk aluminium folie, leg hier 6 stukjes asperge op en gooi alle groente erbij. Verdeel dit zo goed mogelijk over alle pakketjes.
 4. Voeg hier nog de knoflook en citroen aan toe.
 5. Nu is het een kwestie van kiezen welke kruiden je wil toevoegen aan je pakketjes. Ik koos zelf voor verse rozemarijn en dille, wat olijvenolie en peper erover en je kan de pakketjes dichtvouwen. Zorg dat ze goed dicht zitten en dat ze sluiting van het pakketje bovenaan zit, anders heb je grote kans dat alles er tijdens het bakken uitloopt.
 6. Plaats de pakketjes gedurende 8 minuten in de warme oven. Houd met de bereidingstijd rekening met de dikte van de vis die je gebruikt. Hele dikke stukken zullen waarschijnlijk wat langer nodig hebben.

En zoals ik dus al zei kunnen deze pakketjes ook heel goed op de BBQ, perfect idee met het zonnetje dat zich steeds meer laat zien toch?! Plaats de pakketjes in dat geval ongeveer 10 minuutjes op de grill. Ook hier ligt het er weer aan hoe heet je BBQ is, maar er kan weinig fout gaan met dit gerecht. Mocht de vis nog niet gaar zijn, dan sluit je het pakketje weer en plaats je deze terug op de BBQ of in de oven.


Welke kruiden ga jij gebruiken?! Geniet ervan.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This