Tijd om weer even een heerlijk recept met je te delen! Het voorjaar is inmiddels weer begonnen en gelukkig worden we getrakteerd op heerlijke lente weer. Ik hoop dus ook dat je volop geniet van het zonnetje. Aangezien het aspergeseizoen bijna weer is begonnen (eind april) en de Paasdagen voor de deur staan, is dit vast een goed moment om je te inspireren met wat fijne recepten. Deze aspergesoep met geroosterde bloemkool kan je trouwens ook maken wanneer er geen verse asperges in de supermarkt te vinden zijn. Een heerlijk vegan soeprecept, ik vertel je graag meer.


Romige aspergesoep met geroosterde bloemkool uit de oven

Zin in een lekker soepje? I got you! Deze aspergesoep is voedzaam door de verse ingrediënten en makkelijk om te maken. Maak de aspergesoep als amuse tijdens de Paasbrunch, als lunch met een lekker volkoren stokbroodje erbij of als avondeten. Je kan eventueel nog wat volkoren dunne pasta toevoegen aan de pasta, zo vult de soep extra. Ben je op zoek naar andere lekkere soeprecepten? Deze aardappelsoep met lente-ui kan ik je ook echt aanraden. Of misschien heb je wel zin in de smaak van zoete aardappel met kerrie, taugé en geroosterde pinda’s? Het recept voor deze soep vind je hier.

Ingrediënten: (voor 2 grote kommen)

  • 150 gram witte asperges (gebruik je witte asperges uit pot: ga dan voor de pot van 280 gram – uitlektgewicht 160 gram)
  • 200 gram bloemkool
  • 1 tl bouillonpoeder op 200 ml gekookt water (ik gebruik deze variant)
  • 50 ml plantaardige room
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 gemalen komijnzaad
  • 1 tl kerrie
  • gemalen peper en een snufje zout
  • olijfolie
  • optioneel: pulled oats als garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in stukken (je kan ook de stam gebruiken), was dit en laat uitlekken. Verdeel dit vervolgens over een bakplaat met bakpapier en strooi hier wat olijfolie, gemalen peper, een snufje zout, de kerrie- en knoflookpoeder overheen. Schep dit goed door elkaar.
  3. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in de oven, schep halverwege alle bloemkool om.
  4. Schil de verse asperges rondom, verwijder een paar cm van de harde onderkant en snijd in stukken. Kook in 5 minuten gaar en draai het voor uit, laat de asperges nog 5 minuten in het gekookte water staan.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de geperste knoflook en in stukjes gesneden ui aan toe. Fruit dit voor 5 minuten. Schep regelmatig door zodat de knoflook niet aanbrand.
  6. Voeg vervolgens de asperges toe en bak dit nog een paar minuutjes mee.
  7. Pureer vervolgens de inhoud van de pan met de geroosterde bloemkool en 200 ml bouillon. Voeg voor de romige structuur een scheut plantaardige room toe.
  8. Proef de soep en breng eventueel met wat extra kruiden of zout verder op smaak.
  9. Schep over in de kommen en maak af met wat kerriepoeder, een scheutje plantaardige room en een snuf gemalen peper.
  10. Optioneel: bak wat pulled oats en verdeel dit over de soep als extra bite!

Geniet ervan!

Dit recept vind je vast ook lekker: carrot cake pannenkoeken voor Pasen

Pin It on Pinterest

Share This