Ben jij opzoek naar een vegetarisch kerst gerecht? Dan kan ik je met dit gezonde recept voor op het kerstmenu zeker blij maken! Met dit kerst recept van een gezonde gevulde pompoen tover je een prachtige en lekkere maaltijd op tafel. Dit makkelijke gerecht is ideaal, omdat de oven het meeste werk doet. Jij bent klaar voor kerst 2017! Lees snel het uitgebreide recept.


RIJK GEVULDE POMPOEN ALS KERST GERECHT

Weet jij al wat je dit jaar tijdens de feestdagen op tafel gaat toveren? Misschien kan ik je met dit gerecht nog een beetje inspireren. Toch hoor ik ook heel graag welk kerst gerecht er dit jaar bij jou op het feestdagen menu staan. Laat je het mij weten? 

Neem ook een kijkje naar deze stoofpeertjes als kerstdessert.

INGREDIËNTEN:

  • 1 flespompoen (1 kg)
  • 200 gram bospaddestoelen
  • 1 ui
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram linzen
  • 100 gram kikkererwten
  • 2 knoflook teentjes
  • 1 puntpaprika
  • 50 gram olijven
  • 50 gram feta
  • paar takjes verse salie
  • peper / zout
  • olijfolie
  • touw

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de pompoen verticaal doormidden (doe dit voorzichtig!) en lepel de pompoenpitjes uit beide helften.
  3. Plaats de helften met de schil naar beneden in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en gemalen peper. Plaats de ovenschaal nu voor 50 minuten in de oven.
  4. Maak in de tussentijd de vulling van de pompoen: snij de paddenstoelen in stukjes en die hetzelfde met de muntpaprika, zongedroogde tomaten, ui en puntpaprika.
  5. Bak deze stukjes vervolgens in wat olijfolie samen met 2 geperste knoflook teentjes, gebrokkelde feta, kikkererwten en een snuf gemalen en peper en zout op een medium hoog vuur voor ongeveer 8 minuten. Schep regelmatig door.
  6. Voeg na 8 minuten de verse salie in stukjes en de linzen toe en bak nog 4 minuutjes verder.
  7. Haal de pompoen uit de oven en laat een paar minuten iets afkoelen. Check met een mes of de pompoen al zacht genoeg is!
  8. Lepel vervolgens met een lepel wat van de pompoen uit beide helften (laat ongeveer 1 tot 1,5 cm pompoen over tot de schil). De helft van de uitgeholde zachte pompoen schep je door de vulling in de koekenpan heen.
  9. Vul één helft van de pompoen nu met het mengsel. Dit mag best een beetje een hoopje zijn, want de andere helft plaatsen we er bovenop en hierin is genoeg ruimte!
  10. Schuif nu voorzichtig 2 draadjes onder de pompoen door en knoop deze stevig dicht.
  11. Plaats de pompoen nu voor 15 minuten terug in de oven.
  12. TIP: snij de plakjes pompoen met een groot scherp mes zodat je mooie plakken van de gevulde pompoen kan snijden.
  13. TIP: gebruik zelf kruiden die je lekker vindt om zo jouw perfecte versie van de gevulde pompoen te creëren!

Happy Holidays!
Wat maak jij voor het kerstdiner dit jaar?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

[title style=”center” text=”BEKIJK ALLE RECEPTEN”]

Pin It on Pinterest

Share This