He you, zin in een ontbijtje met warme bananenpannenkoeken? Snap ik! Ik maak deze gezonde pannenkoeken namelijk ook best vaak en tot mijn schrik kwam ik erachter dat dit recept helemaal niet online staat. Say what?! Daar moest natuurlijk meteen verandering in komen. Deze bananenpannenkoeken zijn zo ontzettend makkelijk om te maken. Daarnaast voeg ik bepaalde ingrediënten toe die de pannenkoekjes nog gezonder en voedzamer maken. Ook geschikt dus als ontbijt op een drukke werkdag of als snack tussendoor! Lees je mee?


GEZONDE BANANENPANNENKOEKEN MAAK JE ZO

Dit lekkere ontbijt recept kon natuurlijk niet ontbreken op de website. Met liefde deel ik met jullie hoe ik een gezonde levensstijl heb ontwikkelt en dagelijks behoud. Gezond ontbijten is daar een belangrijk onderdeel van. In het weekend vind ik het lekker om wat meer uit te pakken. Dan kies ik dus wel vaker voor deze gezonde bananenpannenkoeken. Extra lekker met wat ongezouten pecannoten. Love it!

Bananenpannenkoeken recept | Gezonde pannenkoeken

Heb je de smaak hierna helemaal te pakken? Bekijk dan alle andere pannenkoeken recepten van Healthy Wanderlust. Je vindt ze in alle kleuren. Zoals deze roze gekleurde variant of deze groene monsters die onder andere gemaakt zijn van spinazie. Ook geheel kidsproof!



INGREDIËNTEN: (ONGEVEER 10 PANNENKOEKEN)

  • 2 eieren (vrije uitloop eieren)
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl kaneel
  • 150 gram havermout (verpulverd tot meel) 
  • 150 ml ongezoete amandelmelk (haver- of sojamelk kan natuurlijk ook)
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl hennepzaad
  • snufje zout
  • Optioneel: 1/2 schep eiwitpoeder

TIP: voor de vegan variant zou ik de eieren vervangen door 2 el gebroken lijnzaad. Meng dit met 6 el water en laat dit voor 5 minuten staan. 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Prak de banaan fijn.
  2. Verpulver (indien nodig) de havermout fijn.
  3. Mix alle ingrediënten met elkaar tot een gladde substantie.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan (met anti-aanbak laag).
  5. Giet 1/12 deel van het beslag in de pan en laat voor 3 minuten bakken op middelhoog vuur.
    TIP: gebruik een grote koekenpan, zodat je ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijkertijd kan bakken.
  6. Draai de pannenkoek om met een spatel en laat nog 2 minuten bakken.
  7. Herhaal tot al het bananenpannenkoeken beslag op is.
  8. Serveer met wat extra blauwe bessen en/of pecannoten.
  9. LEKKER!

Ben jij ook zo’n fan van bananenpannenkoeken?

Bekijk ook dit recept: lekkere speculaas pannenkoeken.

Pin It on Pinterest

Share This