Omdat het vorige overnight cinnamon roll oats receptje zo goed werd ontvangen leek het mij wel leuk om weer een nieuw receptje te plaatsen. Misschien zijn jullie wel weer toe aan een ander ontbijtje? Natuurlijk nog wel met mijn favoriete havermout in de hoofdrol. Ben jij gek op chocolade en droom je ervan om hier op een verantwoorde manier je dag mee te beginnen? Dan is dit bananensplit ontbijt wat voor jou.

ALTIJD TIJD OM TE ONTBIJTEN MET EEN BANANENSPLIT

“Ain’t nobody got time for that!” Laat ik je dat nooit meer horen zeggen over het maken van een ontbijtje. Dit recept is gemaakt voor mensen die in de ochtend niet veel tijd hebben (of willen) voor het maken van hun ontbijt. Sterker nog, dit bananensplit ontbijtje heb je de avond van te voren in een paar minuutjes gemaakt en in de ochtend hoef je het enkel uit te koelkast te pakken. Breakfast to go! 

Ingrediënten:

 • 60 gram havermout
 • 1 of 1/2 banaan
 • 1 el rauwe cacao poeder
 • 1 snufje kaneel
 • 1 schep plantaardige eiwit poeder
 • 125 ml amandelmelk
 • optioneel: 1 klein handje klein gehakte ongebrande noten

Bereidingswijze:

 1. Snij de banaan in plakjes of pureer deze met een vork fijn.
 2. Voeg de havermout, banaan, cacao poeder, kaneel, eiwit poeder en amandelmelk samen in een pot/bakje.
 3. Roer dit even goed door.
 4. Voeg hier eventueel nu wat klein gehakte ongebrande noten aan toe. Je kan er ook voor kiezen dit te doen wanneer je de overnight oats in de ochtend uit te koelkast haalt.
 5. Plaats de pot nu in de koelkast.
 6. Morgen ochtend staat je bananensplit ontbijtje al klaar!

 


MAAK TIJD VOOR JE ONTBIJT

Persoonlijk kan ik altijd heel erg uitkijken naar mijn ontbijtje in de ochtend. Doordeweeks kies ik ervoor om een relatief makkelijk ontbijt te kiezen waarvoor ik niet lang in de keuken hoef te staan, maar ik zorg er wel altijd voor dat het lekker, voedzaam en gezond is. Niks zo vervelend als in de ochtend niet genoeg energie hebben of de afleiding van een knorrende maag. In het weekend kies ik er vaak voor om net wat meer aandacht aan mijn ontbijt te besteden, heerlijk toch als het hele huis zich vult met de geur van kaneel of warme broodjes? Momenteel is dit recept van de Mango Mugcake echt een favoriet. Het ruikt niet alleen lekker, maar het haalt ook nog meer de lente in huis!


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This