Het is tijd om de barbecue weer aan te zetten, want deze bloemkool steak wil je echt proberen. Dit vegetarische BBQ recept is niet alleen super makkelijk, maar ook super lekker. De komende weken zullen we nog veel meer barbecue recepten voor jullie testen op de Weber barbecueBenieuwd naar het recept? Lees snel verder.

VEGETARISCH BBQ RECEPT | SMAAKVOLLE BLOEMKOOL STEAK

Tijdens een BBQ evenement dat georganiseerd werd door Weber leerde we ontzettend veel leuke en nieuwe BBQ recepten en trucjes kennen die ervoor zorgen dat de barbecue-experience nog veel leuker wordt. Nog leuker? Ja echt! Zo is een goede voorbereiding het halve werk. Dit zorgt er namelijk voor dat jij tijdens de barbecue niet aan het heen en weer rennen bent tussen de keuken en de tuin. Herkenbaar he? Snij de stokbroodjes van te voren, maak een lekkere salade, marineer de ingrediënten, schep watgezonde dips in schaaltjes en alles kan in één keer op tafel. Nu zijn wij wel benieuwd: wat is jouw favoriete vegetarische BBQ recept? Probeer de smaakvolle bloemkool steak snel!

Het artikel vol BBQ tips en mijn nieuwe favoriete BBQ recepten (die we tijdens de BBQ dag leerde bereiden door de Weber-mannen) komt volgende week online. Stay tuned, want dit wil je echt weten.

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 STEAKS)

 • 1 bloemkool
 • 8 takjes verse basilicum
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 sjalotjes
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1 tl zoete paprika poeder
 • 2 tl limoen sap
 • 4 el extra vierge olijfolie
 •  zout / gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Zet de barbecue aan of gebruik een ruime grillpan. Maak bij de barbecue gebruik van indirecte hitte om te voorkomen dat de bloemkool steaks snel aanbranden en juist langzaam kunnen garen.
 2. Verwijder de bladeren aan de onderkant van de bloemkool en snij ongeveer 2 plakken van 1 cm dik. De stam in het midden zorgt dat de plakken één geheel blijven.
 3. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde marinade.
 4. Smeer één kant van de bloemkool steak in met de marinade en plaats deze met de gemarineerde kant naar beneden op het rooster van de barbecue.
 5. Plaats de deksel op de barbecue en bak voor ongeveer 5 á 10 minuten. Pas op dat de bloemkool steak niet aanbrandt, elke barbecue is natuurlijk anders.
 6. Herhaal vervolgens dezelfde stappen voor de andere kant van de bloemkool steak.
 7. Serveer vervolgens samen met de overgebleven marinade.
 8. YOU WILL LOVE IT!

Doe hier nog meer BBQ RECEPTEN inspiratie op.

Wat is jouw favoriete vegetarische barbecue recept?

Pin It on Pinterest

Share This