Wie wil er een verfrissend glas biersangria? Je hoort het goed, biersangria. Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, maar des te leuker om jou nu te verrijken met dit recept. Verrijken is in dit geval zeker het juiste woord, want dit mensen, dit moet je echt proberen. Mocht je een groot fan zijn van fruitige biertjes dan weet ik zeker dat dit recept in de smaken zal vallen. Persoonlijk ben ik groot fan van de 0% biertjes van Brouwers en het kon dan ook niet anders dan dat deze biertjes de hoofdrol spelen in dit biersangria recept. Zal ik je snel vertellen hoe jij dit aankomend weekend ook kan maken?

BIERSANGRIA ALS ZOMERS DRANKJE

Een verfrissend drankje op het balkon of in de tuin is vaak ontzettend genieten tijdens warme zomerse dagen. Lucky us, want de zomer in Nederland lijkt al een aantal maanden te duren. Extra veel tijd dus om verschillende zomerse drankjes te testen en zo kwam ik op het recept voor biersangria. Wellicht ben jij al een groot bier fan, maar misschien ook niet. Vind je de smaak van bier soms te bitter? Dit horen we wel vaker. Een glas biersangria zal hier verandering in brengen, want net als bij de traditionele sangria op basis van wijn maken we gebruik van vers fruit. Zoet fruit.

Het leuke aan dit recept is dat je a) los kan gaan met verschillende soorten fruit, b) het onwijs leuk en kleurrijk staat op tafel (tip voor een feestje) en je c) super origineel bent. Toch? TIP: voeg ook kruiden toe om met verschillende smaken te spelen. Zoals munt, tijm of rozemarijn. Je zal verrast staan van de goede combinaties die je vooraf niet eerder zou bedenken.

INGREDIËNTEN:

 • 4 Brouwers 0% biertjes
 • 1 sinaasappel
 • 1 limoen
 • 1 citroen
 • handje cranberries
 • 200 ml bruiswater (eventueel met een smaakje)
 • 2 kaneel stokjes

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Snij de sinaasappel, limoen en citroen in plakken en voeg deze toe aan een lege kan.
 2. Was de cranberries en voeg ook deze toe.
 3. Giet de 4 biertjes in de water karaf en vul dit aan met het bruiswater.
 4. Voeg als laatst de kaneel stokjes toe.
 5. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
 6. TIP: met een houten lepel kan je het fruit een beetje fijn drukken op de bodem waardoor de vruchtensappen meer vrij komen. Hierdoor maak je de biersangria fruitiger.
 7. TIP: proef en voeg zelf eventueel nog wat andere favoriete ingrediënten toe! Wees creatief.

Vertel: had jij al wel eens van biersangria gehoord?

Dit recept is in samenwerking met Brouwers | Exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn

[title style=”center” text=”BEKIJK ALLE RECEPTEN”]

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ posts=”3″ image_height=”56.25%”]

Pin It on Pinterest

Share This