Deze heerlijke lichte salade is perfect om op een warme zomerse dag op tafel te zetten! Een goede combinatie van sterke kruide en milde smaken en daarbij ook nog lekker voedzaam. Zijn jullie bekend met de falafel van rode bieten van Tivall?Echt een must try! Ik ontdekte deze balletjes een aantal maanden geleden toen ik mij aan het verdiepen was in de vele verschillende vleesvervangers en ondertussen heb ik deze falafel al vaak verwerkt in lekkere gezonde maaltijden. Het recept is echt heel simpel dus laten we snel aan de slag gaan.


Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snij deze in grove stukjes (ik laat de schil gewoon zitten, maar dit is natuurlijk helemaal aan jou), verdeel deze over een bakplaat en besprenkel met wat olijvenolie.
  3. Hussel de aardappels goed door elkaar en strooi vervolgens wat gedroogde rozemarijn over de blokjes.
  4. Plaats de aardappels nu voor 30 minuten op 200 graden in de oven, schep alles even om na 15 minuten.
  5. Plaats de gemengde sla op een mooie schaal. T
  6. rek de mozzarella in grove stukken uit elkaar en verdeel deze over de sla heen.
  7. Bak gedurende 15 minuutjes de rode bieten falafel op een laag vuurtje tot deze mooi krokant zijn.
  8. Snij de kastanje paddenstoelen in stukjes en bak deze op een hoog vuurtje in 10 minuutjes goudbruin.
  9. Verdeel alles over de salade op de schaal en maak de gevulde salade af door wat heerlijke balsamico eroverheen te gieten. Deze mooie gekleurde salade is nu helemaal klaar om te serveren!

En zeg nou eerlijk.. De kleur van deze falafel balletjes is toch ook prachtig?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This