It’s burgerrrr time! Willen alle burger-liefhebbers zich melden, want ik weet zeker dat ik een recept heb waar jullie blij van worden. Het is heel simpel, mix alle ingrediënten met elkaar in de keukenmachine en je burgers zijn al bijna klaar. De prachtige dieproze kleur en de subtiele smaak van de bietenburgers maakt het echt een feestje op je bord. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees snel het uitgebreide recept.


VEGETARISCHE BIETENBURGERS

Ondertussen ben ik al helemaal thuis in de plantaardige burgers en ik kan je met alle eerlijkheid zeggen dat ze allemaal ZO lekker zijn. Mocht je een keertje in Amsterdam zijn, probeer dan eens deze ‘Veggie Burger’ met een super lekkere macho chutney. Koud biertje erbij en je avond is compleet. Natuurlijk zijn er nog heel veel top plekken te vinden waar je ook kan kiezen voor de vegetarische bietenburger, ik zou het je in ieder geval echt aanraden.

Op Healthy Wanderlust kan je ook nog twee andere (favoriete!) veggie burgers vinden. Dus mocht je na deze bietenburger helemaal de smaak te pakken hebben dan is deze paddenstoelen burger misschien wel een goede tweede optie.

Ingrediënten: (voor 4 bietenburgers)

  • 2 rauwe bieten (ongeveer 250 gram)
  • 125 gram havermout
  •  1 rode ui
  •  100 gram feta
  • 1 knoflookteentje
  • 1 sneetje volkoren brood
  •  2 tl rozemarijn
  •  1 ei
  •  50 gram pijnboompitjes
  •  1 tl olijfolie
  • 1 augurk
  • 1 avocado
  • sla
  • volkoren broodjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster het sneetje volkoren brood tot deze heel erg knapperig is.
  2. Schil de bieten en snij in kleinere stukjes, doe hetzelfde met de ui.
  3. Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Voeg de stukjes bieten en ui samen met de havermout, het teentje knoflook, het geroosterde sneetje volkoren brood, het ei, rozemarijn, pijnboompitjes, feta en olijfolie toe aan de schaal van de keukenmachine en mix dit in een paar minuten tot een mooi geheel. Schep af en toe even goed door en mix dan opnieuw, net zolang tot alles net als op de foto mooi gemixt is met elkaar.
    TIP:Laat het mengsel nu eventjes een kwartiertje rusten, hierdoor plakt alles nog beter aan elkaar.
  5. Beleg een snijblok met bakpapier. Maak je handen nat en schep nu telkens ong. 2 a 3 el van het bietenmengsel in je hand en kneed dit tot een compact bolletje. Plaats deze op het bakpapier en druk ze voorzichtig plat tot een echte burger.
    TIP: Door je handen nat te maken zal je merken dat de burgermassa niet aan je handen blijft kleven. 
  6. Verwarm een koekenpan of grillplaat, beetje olijfolie erbij (3 a 4 el) op het fornuis en plaats de bietenburgers hier in. Laat ze aan beide kanten voor 10 minuten grillen op een medium hoog vuurtje, draai ze dan voorzichtig om. Hou natuurlijk altijd goed in de gaten of ze niet aanbranden.
  7. Beleg de broodjes met plakjes avocado, augurk en sla en plaats hier vervolgens de bietenburger op.
  8. Dit is super lekker met knapperige zoete aardappel frietjes

Wat is jouw favoriete groente burger?
Probeer ook deze tempeh burgers.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This