Een makkelijk en gezond recept staat er vandaag voor jullie online! Deze warme bietensalade met geitenkaas en linzen is onwijs simpel om te maken. Rijk aan smaak, rijk aan de juiste voedingsstoffen en licht op de maag. Voeg extra kruiden toe zoals rozemarijn of tijm om de bietensalade extra lekker te maken. De zachte geitenkaas zorgt voor een subtiele zoute smaak. Lees je mee hoe je deze salade zelf thuis kan maken?


Bietensalade met geitenkaas en linzen | Salade recept van Healthy Wanderlust

LEKKERE WARME BIETENSALADE

Inmiddels kan je al veel verschillende gerechten met bieten vinden op Healthy Wanderlust. Het fijne aan bietjes is dat ze niet duur zijn, makkelijk te verwerken zijn in meerdere gerechten en ze bevatten veel vitaminen en mineralen. Wist je dat je er ook prima vegetarische burgers van kan maken? Bekijk daarvoor dit lekkere recept.

Terug naar de lekkere warme bietensalade met geitenkaas en linzen. Deze salade is zowel perfect als avondeten of als lunch. Maak daarom in de avond extra veel zodat je hier de volgende dag tussen de middag ook nog van kan genieten. Om de bietensalade extra op smaak te brengen voegen we een heel klein scheutje sojasaus toe en bakken we de rode bieten samen met gedroogde rozemarijn. Een heerlijke combinatie met de zachte geitenkaas. Laten we snel aan de slag gaan!



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 4 grote voorgekookte rode bieten
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram gekookte linzen
  • 1/2 tl sojasaus
  • gemalen peper / zout
  • handje rucola
  • Optioneel: balsamico dressing

BEREIDINGWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de rode bieten in kleine blokjes en plaats in een ovenschaal.
  3. Strooi de gedroogde rozemarijn, 1/2 tl sojasaus en wat gemalen peper over de bieten. Schep goed door elkaar.
  4. Plaats de ovenschaal voor 10 minuten in de oven.
  5. Verwarm in de tussentijd ook de linzen.
  6. Mix de stukjes biet en linzen door elkaar.
  7. Schep de warme rode bieten en linzen op een mooi bord en verdeel de stukjes geitenkaas hier overheen.
  8. Maak de warme bietensalade af met wat gemalen peper (eventueel nog een snufje zout) en een handje verse rucola.
    TIP: voeg eventueel nog wat balsamico dressing toe.
  9. ENJOY!

Maak jij wel eens zelf een lekkere bietensalade?

Lees ook: het recept voor zelfgemaakte rode bieten hummus

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

Pin It on Pinterest

Share This