Dit kerstvoorafje valt wellicht meer in de categorie “iets minder gezond, maar wel heel makkelijk en lekker”. De reden dat ik dit kerstgerecht wel met jullie deel is, omdat ik balans heel belangrijk vind. Het hoeft niet altijd op en top gezond wanneer je zorgt voor het juiste balans. Hier geloof ik heel erg in een dit wil ik dan ook aan jullie meegeven. Daarnaast had ik jullie beloofd om jullie te helpen met een aantal makkelijke gerechten voor op het kerstmenu. Hier voldoet dit kerst voorafje van bladerdeeg kuipjes met een mousse van avocado en gerookte zalm snippers zeker aan. Je hebt dit gerecht binnen 15 minuten op tafel staan. Zal ik je snel vertellen hoe?


BLADERDEEG KUIPJES ALS KERST VOORAFJE

Balans tijdens de feestdagen. Het is soms best lastig en dit snap ik volledig. De lekkere en vaak ongezonde lekkernijen vliegen je werkelijk om de oren. Nadat we ons door ladingen pepernoten hebben geworsteld en de chocolade letters nog in de kast liggen staan de vaak meerdere kerstdiners al op de planning. Ontzettend gezellig en ik wil je zeker aanmoedigen om hier ultiem van te genieten. Het is tenslotte maar 1 keer per jaar kerst! Maar ik wil jou natuurlijk ook graag helpen om het juiste balans te vinden zodat je kan genieten en tegelijkertijd lekker in je vel kan zitten. Deze combinatie is echt mogelijk, trust me! Lees hier mijn tips voor meer balans tijdens de feestdagen. INGREDIËNTEN: (VOOR 6 KUIPJES – 1 Á 2 KUIPJES PER PERSOON)

 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 bosui
 • paar plukjes tuinkers
 • 1 tl crème fraîche (optioneel)
 • 1 tl citroensap
 • gemalen peper
 • snufje zout
 • 6 plakjes bladerdeeg (vegan variant)
 • Klein beetje kokosolie
 • Muffinbakblik of 6 losse muffinvormpjes.

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Vet de 6 muffinsvormpjes in met een heel klein beetje kokosolie. Dit zorgt ervoor dat de bladerdeeg kuipjes makkelijk uit de vormpjes komen na het bakken.
 3. Beleg de vormpjes met de 6 plakjes ontdooide bladerdeeg. Doe dit door het bladerdeeg voorzichtig met je vingers in de vormpjes te duwen (dit hoeft niet stevig). Er blijft een deel van de randen omhoog staan, maar dat is prima. Hierdoor ontstaan de leuke bladerdeeg kuipjes!
 4. Plaats de muffins nu voor 12 tot 15 minuten in de oven.
 5. Haal ze er weer uit wanneer ze mooi goudkleurig zijn.
 6. Laat de bladerdeeg kuipjes even afkoelen en ga in de tussentijd aan de slag met de inhoud.
 7. Pureer de avocado pijn en voeg hier 1 tl citroensap, 1 tl crème fraîche en een snuf gemalen peper aan toe. Mix goed door elkaar.
 8. Snij de bosui in hele dunne plakjes en knip de tuinkers in kleine stukjes.
 9. Voeg vervolgens de bosui en tuinkers (bewaar een klein beetje tuinkers) toe aan de avocado mousse en mix ook dit goed door elkaar.
 10. Snij de gerookte zalm in kleine snippers.
 11. Vul nu vervolgens de bladerdeeg kuipjes met de avocado mousse, gevolgd door de gerookte zalm snippers en maak af met wat verse takjes tuinkers.
 12. Ready to serve!

Bekijk hier het recept voor de rode bieten tartaar als kerstvoorgerecht of de gezonde stoofpeertjes als kerstnagerecht.

Pin It on Pinterest

Share This