Ja, je leest het goed, bloemkool couscous. Kennen jullie dit al? Het is echt ideaal als je een keer iets anders wil dan rijst of quinoa. Mijn grote vriend Jamie Oliver was de 1ste die mij hiermee liet kennismaken en ik dacht bij mezelf: dit moet iedereen leren kennen. Het is namelijk zo simpel, maar hoe leuk als je dit originele (bij)gerecht op tafel kan zetten? Ik leg je snel uit hoe ik dit gerecht maak.
Hoe maak je de bloemkool couscous?
Snij de bloemkool trosjes van de harde steel af en voeg deze toe aan de kom van de keukenmachine. Maal de trosjes fijn tot kleine korreltjes. Verzamel deze korreltjes in een kommetje en bedek deze met wat houdsbaarheidsfolie. Plaats de kom nu voor ongeveer 3 tot 5 minuten op 600W in de magnetron. Breng de couscous eventueel nog op smaak met wat peper en zout of wat kruiden naar keuze. Klaar! Simpel toch?* Mocht je nou geen magnetron hebben, je kan de korreltjes ook een paar minuutjes bakken in een koekenpan.
Afgelopen week maakte ik een heerlijk bloemkool couscous gerecht dat ik graag met jullie wil delen. Lees snel verder!
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- 2 el rozijnen
- 1 rode ui
- 200 gram kikkererwten
- 400 gram flespompoen
- 0,5 tl kurkuma kruiden
- 0,5 tl kerrie kruiden
- tijm
- olijfolie
- peper / zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil die pompoen en snij in kleine stukjes.
- Verdeel over een bakplaat en besprenkel met de verse tijm kruiden, olijfolie, zout en peper.
- Plaats voor ongeveer 40 minuten in de oven. Schep na 20 minuutjes alles even goed om.
- Snij de rode ui in dunne reepjes, bak deze met een beetje olijfolie, de kurkuma en kerrie kruiden op een medium vuurtje voor 5 minuten.
- Voeg hier vervolgens de kikkererwten en rozijnen aan toe, bak nog eventjes 3 minuutjes door.
- Schep de bloemkoolcouscous op een bord en voeg hier de gebakken groente en zachte pompoen aan toe.
EET SMAKELIJK!
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Heerlijk receptje! Het staat al een tijdje op mijn lijstje om eens rijst of couscous te maken van bloemkool, lijkt mij heel erg lekker.
Whoohoo, dit ziet er zó goed uit! En couscous van bloemkool? Wat een top idee! Ben daar wel heel benieuwd naar. Het is in ieder geval niet moeilijk om te maken. Ik sla je recept gelijk op!Oooh wat enorm stom van mij… Het schiet mij nu weer te binnen dat ik je nkg terug moet mailen. Pfffft, sorry! 🙁
Thanks babe!! Ah dat geeft helemaal niet hoor, druk druk druk he 🙂 Kijk maar of je er nog tijd voor hebt! Liefs, Merel
Lijkt me heerlijk couscous van bloemkool! En de combinatie is ook zeker niet verkeerd hihi!
[…] Heb je wel eens van bloemkool couscous gehoord? Het recept vind je hier. […]