Heb jij wel eens gehoord van ‘chia pudding?’ Ik hoop het, want ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat dit mij nooit eerder ergens was opgevallen. Hoe is het mogelijk vraag je jezelf nu vast af. Ik zou het ook niet weten.. Anyway, toen ik laatst in een eettentje stond om een coffee to go te bestellen zag ik in de vitrine kleine chia-pudding bakjes staan. Door mijn nooit geremde enthousiasme vroeg ik het meisje achter de toonbank hoe ze die pudding dan maakte waarop haar antwoord was “Oh je gooit gewoon wat ingrediënten bij elkaar”. Lees meer.


CHIA PUDDING MAKEN IS ZO MAKKELIJK!

Zodra ze deze zin had uitgesproken had ze mijn interesse. Simpelweg wat ingrediënten bij elkaar gooien klinkt namelijk ontzettend makkelijk en dat, sweet people, dat klinkt als muziek in mijn oren. Ik besloot die avond aan de gang te gaan met wat ingrediënten die het meisje uit de winkel opnoemde en ‘gooide’ hier creatief als ik ben (Ahum..) nog wat eigen ingrediënten bij. Avondje in de koelkast en…. TADA! De volgende ochtend smikkelde ik van mijn chia pudding. Niet verkeerd als ontbijt volgens mij. Make your own!

INGREDIENTEN:

 • 100 ml amandelmelk (ik gebruik altijd ongezoet) 
 • 15 gram chiazaadjes
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl cacao poeder
 • 1 tl agave siroop (optioneel)
 • 60 gram (bevroren) bosbessen

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Pureer een aantal bosbessen tot een dikke massa en giet dit in het potje of bakje waar jij je pudding in gaat maken.
 2. Meng in een ander schaaltje de chipzaadjes met de amandelmelk, kaneel en eventueel de agave siroop (de bosbessen maken het al zoet). Laat dit even voor 10 minuten staan en giet dit vervolgens boven op de bosbessen in het bakje of potje.
 3. Plaats de chiapudding nu voor minimaal 3 uur in de koelkast.
 4. Plaats de volgende ochtend nog wat bosbessen boven op de chiapudding.
 5. HAVE A GOOD DAY!

Ben je opzoek naar nog meer gezonde ontbijt recepten?
Neem hier dan vooral een kijkje. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

 

Pin It on Pinterest

Share This