Deze bosbessen granola bars zijn het perfecte energieke tussendoortje. Gezonde energierepen die je binnen een handomdraai zelf gemaakt hebt. Deze snack is ideaal voor naar werk, naar school (kids-proof!) of wanneer je van plan bent om de sportschool in te duiken. Deze bosbessen granola bars zijn eiwitrijk en ontzettend makkelijk om te maken. Een no-bake recept waarbij je slechts een koelkast nodig hebt en geen oven. Heb je weinig tijd om in de keuken te staan? Dan is dit recept wat voor jou. Lekker toch, om zo’n smaakvolle granola bar mee te nemen voor onderweg?


NO BAKE BOSBESSEN GRANOLA BARS

Zoals we al eerder benoemde zijn deze granola bars het ideale tussendoortje voor meer energie. Daarnaast zijn deze gezonde energierepen ook rijk aan eiwitten en aan essentiële voedingsstoffen. De verschillende zaden, kruiden en noten bevatten veel vitamines en mineralen. Heel fijn dus dat de granola bars niet alleen erg lekker van smaak zijn, maar ook bijdragen aan een gezond lichaam. Een gezond lichaam is essentieel voor jou om lekker in je vel te zitten.

Natuurlijk kan je zelf al je creativiteit kwijt in dit recept. Voeg jouw favoriete noten of zaden toe, voeg eventueel wat pure stukjes chocolade toe of een snufje speculaas kruiden. Op deze manier geef je steeds een andere smaak aan de no bake bosbessen granola bars. Zin in een andere lekker tussendoortje? Probeer dan deze perzik muffins of een plakje van dit lekkere eiwitrijke bananenbrood. Het fijne aan deze recepten is dat beide erg makkelijk zijn om te maken en daarnaast natuurlijk erg lekker zijn!

INGREDIËNTEN: (VOOR 10 GRANOLA BARS)

  • 150 gram dadels (zonder pit)
  • 100 gram (ontdooide) bosbessen
  • 150 gram ongebrande gemengde noten
  • 2 tl chiazaad
  • 2 tl lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 schep vanille eiwitpoeder 
  • 30 gram (gesmolten) kokosolie
  • 100 gram havermout
  • snufje zout

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Ontpit de dadels en laat 10 minuten weken in heet water.
  2. Hak in de tussentijd de gemengde noten in kleine stukjes en voeg dit samen met de havermout, eiwitpoeder, zaden, snufje zout en kaneel toe aan een ruime kom.
  3. Mix alle drogen ingrediënten met elkaar.
  4. Giet de dadels af en pureer dit vervolgens met de bosbessen en gesmolten kokosolie tot een plakkerig geheel. (Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar met een beetje meer geduld lukt dit ook met een vork).
  5. Bekleed vervolgens een laag bakblik (een grote Tupperware bak kan ook voldoen) met bakpapier.
  6. Voeg vervolgens de kleverige pasta toe aan de droge ingrediënten en kneed dit met je handen goed door elkaar.
  7. Verdeel dit vervolgens over het bakpapier en druk dit stevig aan met de onderkant van een lepel. Zorg ervoor dat de massa ongeveer 1 cm (tot 1,5 cm) dik blijft.
  8. Plaats het bakblik nu voor minimaal 1 uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de granola bars stevig blijven.
  9. Na afloop kan je met een scherp mes ongeveer 10 bosbessen granola bars uit de aangedrukte massa snijden.
  10. Bewaar in een afgesloten bak en de bars blijven zeker een aantal dagen lekker!

Bekijk hier al onze SNACK recepten

Pin It on Pinterest

Share This