Wie mij wat langer kent, die weet dat ik het altijd een leuke uitdaging vind om groente te verstoppen in gerechten. Zo ook in deze lekkere brownies. Het geheime ingrediënt is in dit geval: kikkererwten. Niet alleen maakt het de brownies extra eiwitrijk, maar er ontstaat hierdoor ook een heerlijke zachte substantie. Een maak je geen zorgen: je proeft de kikkererwten helemaal niet terug. In dit recept laat ik je zien hoe je heel eenvoudig lekkere brownies van kikkererwten kan maken. Lees je mee?


LEKKERE BROWNIES VAN KIKKERERWTEN

Je kan inmiddels verschillende brownies recepten vinden op Healthy Wanderlust. Zo schreef ik al eerder over brownies gemaakt van bruine bonen en avocado, ook hier proef je de bonen totaal niet terug. En in dit artikel beschrijf ik hoe ik deze heerlijke brownies gemaakt van zoete aardappel als verjaardag traktatie meenam naar kantoor. Probeer zelf eens te experimenten met het verwerken van verschillende soorten groente in baksels. Zo zijn gezonde pannenkoeken hier ook uiterst geschikt voor. Het komende seizoen kan je bijvoorbeeld pompoen verwerken in heerlijke gezonde herfst pannenkoeken. Geeft ook meteen een mooie oranje kleur!

Deze brownies van kikkererwten kan je makkelijk een paar dagen in een afgesloten bak bewaren in de koelkast. Zo heb je voor de rest van de week een gezonde snack bij de hand of altijd wat lekkers bij de thee in de avond. Heb je bijvoorbeeld kinderen die willen trakteren op school? Knoop een sierlijk touwtje om de stukjes brownie met een feestelijk kaartje er aan en voilà: een gezonde verjaardagstraktatie!

Brownies van kikkererwten | Gezonde brownies recept

Ingrediënten: (voor 8 stuks)

  • 1 rijpe banaan
  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 50 gram pure chocolade (min. 75%)
  • 2 el pure pindakaas
  • 2 tl cacaopoeder
  • 25 gram havermeel (verpulver havermout tot meel)
  • 100 ml ongezoete havermelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el gebroken lijnzaad (+ 3 el water)
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Optioneel: 1 schep chocolade of vanille eiwitpoeder 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de gebroken lijnzaad met 3 el water en laat dit voor minimaal 5 minuten zo staan.
  3. Verwarm de havermelk in een pannetje (breng het niet aan de kook) en laat de chocolade hier in smelten door goed te roeren.
  4. Mix dit samen met de kikkererwten, cacao- en bakpoeder, agavesiroop, pindakaas, kaneel, de geprakte banaan en het lijnzaad mengsel in een keukenmachine voor ongeveer 1 minuut. Schep af en toe door zodat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd worden.
  5. Voeg vervolgens het havermeel toe. Mix nogmaals tot een gladder geheel.
  6. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en schep het brownie mengsel hier in. Maak de bovenkant gladder met een spatel.
  7. Plaats de brownies van kikkererwten nu voor 55 tot 60 minuten in de oven.
    Tip: check met een satéprikker of de brownies gaar zijn. Blijft er nog veel beslag achter op de prikker? Plaats de bakvorm dan nog wat langer in de oven.
  8. Laat de brownies vervolgens even afkoelen.
  9. Geniet ervan!

Neem vooral een kijkje naar alle andere gezonde snack recepten

Pin It on Pinterest

Share This