Havermout met wortel? Zeker! Een hele goede, lekkere en voedzame combinatie. Al vaker zag ik de welbekende ‘carrot-cake-havermout’ voorbij komen op Instagram en toen laatst mijn lieve vriendinnetje Kelly mij ervan overtuigde dat dit echt heel lekker is besloot ik mijn eigen recept hiervan te maken. Super gezond en dus echt een power ontbijt om je dag goed mee te beginnen. Lees snel verder voor het uitgebreide recept!


POWER HAVERMOUT ONTBIJT.

Ontbijten met havermout is echt favoriet bij mij in huis. Wekelijks gaan er bij ons een aantal pakken havermout doorheen en niet zonder reden. Havermout is hartstikke voedzaam doordat het onder andere een grote hoeveelheid vezels bevat. Mijn ervaring met havermout is dat het ervoor zorgt dat ik lang vol zit van dit ontbijt en dus productief aan de dag kan beginnen!

Door wortel toe te voegen aan je ontbijt begin je de dag al met een portie groente. Daarnaast bevatten wortels een grote hoeveelheid vitamine A en B. Conclusie: echt een power ontbijtje dus!

Ingrediënten:

 • 100 gram havermout
 • 200 ml water
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 wortel
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl agave siroop (optioneel)
 • 1 el rozijnen

Bereidingswijze:

 1. Rasp de wortel en gooi dit in een pannetje.
 2. Voeg hier de kaneel, agave siroop en rozijnen aan toe en laat dit voor 5 minuutjes op een laag vuurtje eventjes bakken. Roer dit regelmatig door.
 3. Voeg vervolgens de amandel melk, water en havermout toe.
 4. Laat dit gedurende 5 tot 10 minuutjes op een laag vuurtje verder pruttelen.
 5. Schep regelmatig door om ervoor te zorgen dat de havermout aan de onderkant niet aanbrandt.
 6. Je kan zelf bepalen hoe dik of dun je de havermout wil hebben natuurlijk! Voor wat dikkere havermout laat je de pan nog wat langer op het vuur staan.
 7. Wil je de havermout nou nog iets zoeter maken? Voeg dan eventueel wat Whey Perfection in de smaak vanille toe.

Nog wortels over?
Tijd voor een romig wortelsoepje!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This