It’s breakfast time! Of is het heel erg dat ik dit ontbijtje ook prima in de middag vind kunnen? Je bent een ontbijt persoon of je bent het niet he ;-) zoals jullie waarschijnlijk wel eten ontbijt ik doorgaans met een goed gevuld schaaltje warme appeltaart havermout. Ik kan geen dag zonder! Toch maakte ik laatst een ander gerechtje klaar in de ochtend en ik moet zeggen; hier kon ik toch ook wel heel erg van genieten. Chia porridge met verse aardbeien. Super simpel om te maken dus probeer het snel zelf! 


CHIA PORRIDGE MET VERSE AARDBEIEN

Porridge? Dit is het Engelse woord voor pap dat gemaakt is van haverzemelen. Het lijkt dus gewoon heel erg op ons vertrouwde schaaltje warme havermout(pap). Dit ontbijtje past perfect bij de tijd van de maand door de verse aardbeien die we eraan toevoegen. De chiazaadjes bevatten opzichzelf ook veel gezonde stofjes waaronder omega 3-vetzuren en vezels. Helemaal niet verkeerd dus om dit in een energie gevend ontbijt te verwerken.

Wist je dat chiazaad in een bakgerecht gebruikt kan worden om het ei mee te vervangen? Vaker Vegan wordt steeds makkelijker.

INGREDIËNTEN:

 • 70 gram havermout
 • 1 el chiazaad
 • 10 verse aardbeien
 • ½ tl gember poeder
 • ½ tl kaneel
 • 100 ml water
 • 100 ml amandelmelk (ongezoet) 
 • 10 á 15 gram vanille eiwitpoeder (Ik gebruik Happy Protein)
 • klein beetje agave siroop (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Giet 100 ml water bij de chiazaadjes en laat dit voor ongeveer 10 minuutjes staan.
 2. Was en snij de aardbeien in de tussentijd in stukjes.
 3. Voeg de havermout, gember poeder, kaneel en eiwitpoeder samen en giet dit over in een pannetje.
 4. Voeg hier nu de amandelmelk en het chiazaad mengsel aan toe. Laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 5 minuutjes inkoken. Schep dit regelmatig even door zodat de onderkant niet aanbrandt. Je zal zien dat de havermout al het vocht opneemt.
 5. Schep de chia porridge over in een kommetje en voeg de stukjes aardbeien en eventueel nog een klein scheutje agave siroop (optioneel) toe.
 6. ENJOY!

Misschien vind je dit recept voor de chocolade havermout met bosbessen ook wel lekker!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This