Ik ben er (door jullie enthousiaste reacties!) achtergekomen dat jullie net zo gek zijn op havermout ontbijtjes als dat ik dat ben. You guys rock! Des te meer reden voor mij om nog een recept met jullie te delen. Ik ontbijt regelmatig met mijn schaaltje havermout met bosvruchten en eigenlijk combineer ik dit met wat ik op dat moment in de kast of koelkast heb liggen. Vandaag had ik zin in chocolade (wanneer niet?!) en daarom verwerkte ik dit op een gezonde manier in mijn ontbijt. Benieuwd hoe je dit zelf kan maken? Let’s find out.


HAVERMOUT MET BOSVRUCHTEN ALS ONTBIJT

Dat ik fan ben van havermout zoals deze havermout met bosvruchten weten jullie nu ondertussen wel. Weten jullie ook dat een aantal van mijn favoriete ontbijt recepten met havermout in de hoofdrol op Healthy Wanderlust te vinden zijn? Zoals deze recepten: Gebakken havermout als ontbijt met verse kaki en choconibs (YUM!), Mango mugcake, mijn ontbijtje voor het sporten (vol goede voedingsstoffen!), een verfrissende appel kaneel smoothie of deze groene, roze en oranje healthy pancakes.

Mocht je trouwens ook zo gek zijn op havermout dan is dit boek ‘Havermoutje‘ misschien echt wel wat voor jou!


Benodigdheden:

 • 60 gram havermout
 • 1/2 appel
 • 100 ml water
 • 100 ml amandelmelk
 • 1 el kokosrasp
 • 50 gram bosvruchten
 • 1/2 el rauwe cacao poeder
 • Optioneel: schep eiwitpoeder

Bereidingswijze:

 1. Was de appel en snij in kleine stukjes.
 2. Deze kunnen vervolgens in een pannetje en op een laag vuurtje gezet worden.
 3. Laat dit 5 minuutjes zo bakken, roer regelmatig door.
 4. Voeg hier nu de havermout, kokosrasp, bosvruchten, cacao poeder, water en amandelmelk aan toe. Blijf dit voor een paar minuutjes goed doorroeren.
 5. Je zal zien dat het vocht vanzelf minder wordt en je kan zelf bepalen of je een dikkere ‘pap’ wil of het graag wat dunner houdt.
 6. HAVE A GREAT DAY!

Maak jij wel eens havermout met bosvruchten als ontbijt?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This