Ik ga niet met de eer strijken voor dit recept, want talloze foodbloggers zijn me voor gegaan. Terecht, want toen ik dit ontbijt voor het eerst at wist ik meteen waarom, zo lekker! Havermout is één van mijn favoriete ingredienten om te verwerken in mijn ontbijt. Het is niet alleen voedzaam, maar ook vaak erg eenvoudig om te gebruiken. Niemand wil lang bezig zijn met zijn ontbijt toch? Dit ontbijt is dan helemaal ideaal, dit hoef je alleen nog uit de koelkast te pakken. Benieuwd hoe je dit zelf kan maken?

OVERNIGHT OATS

Dit ontbijtrecept is in vele varianten op het internet te vinden. Je zet je potjes gevuld met havermout (en meer lekkers) voor het slapen gaan in de koelkast en de volgende dag kan je genieten van een voedzaam en gezond ontbijt. Hetzelfde geldt voor dit recept. Het enige wat je nog nodig hebt is een afsluitbare pot, zoals een Mason Jar of gewoon in een Tupperware bakje lukt vast ook!


Benodigdheden:

 • 60 gram havermout(oftewel ‘oats’)
 • 125 ml amandelmelk
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl agave siroop (optioneel)
 • 3 el magere kwark
 • 1/2 schep eiwitpoeder

Bereidingswijze:

 1. Vul de pot met alle ingrediënten.
 2. Roer goed door elkaar.
 3. Plaats voor ongeveer 8 uur in de koelkast.
 4. Next morning: enjoy!
 5. Easy peasy toch? 

Als je wat langer de tijd hebt kan je met havermout als basis ook heel lekker dit gebakken havermout gerecht met verse kaki  en pure chocolade nibs maken. Een warm ontbijtje in de ochtend is natuurlijk ook heel lekker! Plus, je kan dit meerdere ochtenden eten, scheelt ook weer wat tijd.


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This