Havermout als ontbijt! Zo nu en dan heb ik opeens even genoeg van mijn favoriete Appeltaart Havermoutje in de ochtend en dan duik ik de keuken in om wat anders te bedenken. Persoonlijk vind ik havermout als ontbijt in de ochtend ideaal vanwege deze gezonde voedingsstoffen, maar zeker ook omdat het zo makkelijk te combineren is met allerlei andere smaken. Een tijdje geleden zag ik dat iemand courgette in zijn havermout ontbijt verwerkt had en dat moest ik NATUURLIJK ook proberen! Je kan zeker wel raden dat het eindresultaat geslaagd was he? Begin jij de dag wel eens met courgette havermout als ontbijt? Nu wel! Lees snel het uitgebreide ontbijt recept.


COURGETTE HAVERMOUT ALS ONTBIJT? YES PLEASE!

Het havermout ontbijt recept was inderdaad geslaagd en daarom deel ik dit gezonde recept voor een courgette havermout bowl met alle liefde met jullie. Naast dit ontbijt recept kan je op Healthy Wanderlust nog heel veel andere ontbijt receptjes vinden die ik jullie van harte kan aanraden. Mijn favoriet op dit moment? Dat is best een lastige vraag als ontbijtliefhebber, maar ik heb mijn best gedaan 😉 Hebben jullie de mango mugcake met kokos al eens geprobeerd? Perfect voor deze tijd van het jaar!

Courgette verwerken in het (havermout) ontbijt wordt steeds populairder en is vooral favoriet onder de mensen die de ochtend graag starten met een portie groente. Courgette bevat een goede hoeveelheid antioxidaten en vitamine C. Daarnaast bestaat het voor het grootste deel uit water en is daardoor zeer hydraterend.

INGREDIËNTEN:

 • 100 gram courgette
 • 70 gram havermout
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl pindakaas
 • 20 gram walnoten
 • 1 schep eiwitpoeder
 • 200 ml amandelmelk

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Rasp de courgette en voeg dit samen met 200 ml amandelmelk toe aan een pannetje op een laag vuurtje. Voeg hier de kaneel en pindakaas aan toe en roer dit goed door elkaar.
 2. Laat dit ongeveer 5 minuten lang zacht pruttelen, roer regelmatig door.
 3. Voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten (walnoten in stukjes) aan toe.
 4. Roer dit voor ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje door (tot alles dikker is geworden en de amandelmelk is opgenomen).
 5. LEKKER HE?

Wat is het gekste (of lekkerste!) waar jullie havermout als ontbijt mee gecombineerd hebben?
Voor meer ONTBIJT inspiratie, klik hier! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This