Ik ben gek op lekkere noodle soep! Noodle soep kan ontzettend gezond zijn, omdat je gebruik maakt van veel gezonde verse groente en je kan er alle kanten mee op. Best gek dat dit dus het eerste noodle soep recept op Healthy Wanderlust is, want ik vind dat jullie dit allemaal vaker moeten maken! Laatst probeerde ik wat nieuws en zo ontstond de curry noodle soep. Als je van kruidige gerechten houdt dan weet ik zeker dat je deze noodle soep lekker zal vinden. Zullen we snel aan de gang gaan met het recept?


GEZONDE NOODLE SOEP

Vroeger dacht ik bij het horen van ‘noodle soep‘ altijd dat dit ontzettend veel tijd en werk in de keuken zou kosten, maar niks is minder waar. Het maken van dit gerecht is juist ontzettend makkelijk en daar houden we van, toch? De rijke smaken van dit gerecht maakt het echt uniek en zeker de moeite waard om te proberen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie zelf ook wel eens noodle soep maken? Ik leg je graag uit hoe je deze curry variant zelf kan maken. 

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

 1. Snij de broccoli in kleine trosjes en kook dit in 6 minuten beetgaar.
 2. Snij de ui in kleine stukjes en fruit dit in een beetje olijfolie of kokosolie voor 2 minuten.
 3. Pers de teentjes knoflook boven de pan en voeg hier wat gemalen peper aan toe. Bak alles nog 2 minuten mee, schep regelmatig door.
 4. Rasp de wortel.
 5. Voeg vervolgens de 2 el curry pasta en de geraspte wortel toe aan de koekenpan. Laat dit op een laag vuurtje bakken en mix alles goed door elkaar.
 6. Haal de broccoli uit het water en voeg dit toe aan de curry. Bewaar het water.
 7. Schenk de kokosmelk erbij, pers de halve limoen uit boven de pan en roer goed door. Laat dit voor 8 minuten op een laag vuurtje verder pruttelen. Let op: het hoeft niet te koken! 
 8. Snij de rode kool in dunne reepjes en voeg dit voor de laatste minuten toe aan de curry.
 9. Kook de noodles nu in het water van de broccoli op een laag vuurtje zoals op de verpakking aangegeven staat.
 10. Rooster eventueel wat pinda’s op een hoog vuurtje voor een paar minuten. Schep dit regelmatig door.
 11. Schep eerst de noodles in twee kommetjes en giet hier vervolgens de curry overheen. Maak het af met wat (geroosterde) pinda’s.
 12. ENJOY! 

Wat is jouw favoriete noodle soep recept?

[title style=”center” text=”BEKIJK ALLE RECEPTEN”]

[blog_posts style=”normal” columns=”3″ columns__md=”1″ slider_nav_position=”outside” cat=”194″ excerpt=”false” image_height=”103%” text_padding=”0px 0px 0px 0px”]

Pin It on Pinterest

Share This