Beter te laat dan nooit zeggen ze wel eens toch? Dat is met mijn ontdekking en het gebruiken van tofu in gerechten ook het geval. Tofu was namelijk heel lang een ingrediënt waarvan ik geen idee had hoe ik dit kon bereiden. Sterker nog, ik vond het maar een vieze flubberige massa. Shame one me! Inmiddels weet ik steeds meer lekkere recepten met tofu op te noemen (zoals deze noodles!) en afgelopen week besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan. De perfecte tofu marinade bedenken en lieve mensen; dit is gelukt! Hopelijk kan ik jou hier ook gelukkig mee maken.


DE LEKKERSTE TOFU MARINADE MAAK JE ZO

Wat is tofu eigenlijk precies? Tofu komt oorpronkelijk uit azie en staat bekend om zijn grote hoeveelheid eiwitten. Perfect als vleesvervanger dus! Er zijn veel discussies gaande of dit sojaproduct nou wel of niet gezond is, maar het staat vast dat dit product ook veel positieve kanten heeft. Zo bevat het veel eiwitten, maar ook belangrijke mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer. Het nadeel van tofu is dat het voor een hormonaal disbalans in het lichaam kan zorgen doordat het product de zogehete fytonutriënten bevat. Wanneer je echter niet teveel tofu eet lijkt het erop dat dit niet veel kwaad kan.

Wil jij ook deze lekkere tofu marinade proberen? Bekijk dan snel het recept hieronder. Het geheim achter een geslaagde tofu marinade is misschien wel om de tofu een langere tijd in de marinade te laten marineren. Zo kan de tofu marinade goed intrekken.

Wil jij ook vaker vegetarisch of vegan eten? 
In het kookboek ‘Vegan Vibes‘ staan veel lekkere recepten en waardevolle informatie.

Ingrediënten: (marinade voor 500 gram tofu)

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gember poeder of 1 tl verse gember (fijngehakt)
  • ½ halve rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl ketjap
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el limoensap
  • 1 tl agave siroop
  • Een paar takjes verse koriander
  • Snufje gemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Zorg ervoor dat de tofu goed kan uitlekken. Een makkelijk trucje is door het blok tofu op een theedoek te leggen en de andere helft van de theedoek er overeen te slaan. Plaats hier vervolgens een zwaar object bovenop zoals 2 dikke kookboeken en laat dit voor min. 15 minuten zo staan.
  2. Ga in de tussentijd aan de slag met de marinade. Pers de teentjes knoflook, snipper de halve rode ui en hak de koriander in kleine stukjes. Voeg hier de rest van de ingrediënten een toe en mix dit goed door elkaar (gebruik eventueel een keukenmachine of doe dit met de hand). Proef vervolgens zelf even of je de marinade lekker vindt.
  3. Haal de tofu na een tijd onder de theedoek vandaan en snij in kleine blokjes. Voor saté spiesjes zou ik ongeveer blokjes van 2 bij 2 cm aanhouden. Doe de blokjes bij de marinade en schep goed om. Laat dit min. 15 minuten staan. Voor het lekkerste effect raad ik je aan de schaal af te dekken en voor een paar uur in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
  4. Schep af en toe even door.
  5. Vervolgens kan je de tofu natuurlijk verwerken in heel veel lekkere gerechten.
  6. ENJOY!
  7. Tip: heb je een Airfryer? Bak de tofu dan in 8 tot 10 minuten op 180 graden. Erg lekker!

Hoe marineer jij meestal jouw tofu?
Share your secret ingredient! 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This