Soms heb je gewoon geen zin om uren in de keuken te staan na een lange dag of misschien heb je net als mij wel eens een koelkast vol restjes en weet je niet wat je daarmee moet doen. Een rijk gevulde omelet is voor mij altijd de oplossing! Dit keer maakte ik deze met kruidige zalm. Klinkt al best lekker he?

Het recept is eigenlijk best simpel, gooi alles in de pan, wat geklutst ei eroverheen en klaar! Maargoed, laten we alles toch even stap voor stap bekijken.


Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • zwarte olijven
  • spinazie
  • gekleurde tomaatjes (tros tomaatjes will do just fine)
  • 1 zalm moot of gerookte zalm
  • dille
  • citroen rasp
  • peper.

Bereidingswijze:

  1. Halveer de tomaatjes en bak deze op een laag vuurtje tot ze zacht zijn, voeg de olijven toe (zonder pit) en de spinazie. Laat dit eventjes bakken tot de spinazie al wat begint te krimpen.
  2. Kluts in een kommetje 3 eieren en voeg hier al wat peper aan toe.
  3. Snij de zalm in stukjes, strooi hier ruim dille overheen en rasp de citroen boven de zalm*. Laat dit even 2 minuutjes intrekken en voeg de stukjes vervolgens toe in de pan.
  4. Giet direct hierna het ei mengsel over de ingrediënten in de pan en zorg ervoor dat dit goed verdeeld is. De zalm zal door de hitte geleidelijk gaar worden. Zoals je ook op de foto ziet hoeft niet alles bedekt te worden.
  5. Zet het vuur laag en laat dit verder bakken tot al het ei opgedroogd is.
  6. Strooi nog water peper eroverheen voor wat extra smaak, als je voor dit recept gerookte zalm gebruikt is zout toevoegen echt niet nodig.
  7. Zoals je ziet heb ik nog wat Hüttenkäse toegevoegd aan mijn omelet, ik vind dit een heerlijke combinatie!

* Bij de AH hebben ze ook kant en klare dille-citroen kruiden voor op de vis, echt heel lekker.


Ontzettend simpel om met restjes uit de koelkast toch een makkelijk en lekker gerecht te maken.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This