Eggs. Eggs. Eggs. Wat zijn hier toch ongelofelijk veel recepten mee te bedenken. Deze egg muffins kom je overal tegen, dit makkelijke en gezonde tussendoortje is ook echt een aanrader. Zelf heb ik er al meerdere versies van gemaakt en het is elke keer weer smullen. Nu zei laatst een vriendin tegen mij: “Egg muffins? Nooit van gehoord”. Reden genoeg om hier een recept van online te zetten en nog meer mensen blij te maken met deze leuke snacks. Ik eet geen vlees of kip dus deze ingrediënten zal je in mijn recepten niet tegenkomen, maar gebruik vooral je creativiteit bij het maken van deze egg muffins.

De muffins zijn lekker voor tussendoor, tijdens de lunch of als snack voor mee onderweg én zowel koud als warm heerlijk! De enige musthave die je echt voor dit gerecht nodig hebt is een muffinblik, het liefste met 12 vakjes.


Benodigdheden voor 12 muffins:

 • 14 vrije uitloop eieren
 • 1 tomaat
 • 1 zakje bladspinazie
 • 1 stuk mozzarella
 • 100 gram gerookte zalm
 • verse dille
 • zon gedroogde tomaatjes
 • peper/zout.

Bereidingswijze:

 1. Kluts alle eieren in een grote kom goed door elkaar en voeg hier wat peper, zout of eventueel andere kruiden toe. (Ik verwijder de helft van de eierdooiers, maar dit is persoonlijke smaak).
 2. Snij de tomaat in kleine blokjes, doe hetzelfde met de mozzarella, dille, zalm en zon gedroogde tomaatjes.
 3. Vet alle vakjes van het muffin bakblik goed in, op deze manier komen de egg muffins er na het bakken makkelijk uit. Je kan hiervoor een bakspray gebruiken of gewoon een keukenpapiertje met wat olijvenolie.
 4. Vul de vakjes nu met verschillende combinaties. 1:Tomaat met mozzarella. 2:Bladspinazie met zon gedroogde tomaatjes. 3:Zalm met verse dille.
 5. Vervolgens vul je de vakjes met het mengsel van eieren. Hou nog ongeveer 1 cm van de bovenkant over, de eieren zullen namelijk nog een beetje omhoog komen.
 6. Zet de eieren voor 20 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven. Haal de muffins er echter pas uit wanneer ze helemaal ingedroogd/gebakken zijn.
 7. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vakjes en ready to serve! Schrik niet, de muffins zakken tijdens het afkoelen vaak weer een beetje in.

Welke combinatie zou jij aan je egg muffin toevoegen?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

 

Liefs, Merel

 

Pin It on Pinterest

Share This