Soms heb je gewoon even geen zin om lang in de keuken te staan, maar ook zin in een lekkere lunch toch? Ik heb dat gevoel nogal vaak dus vandaar dat ik vandaag ook weer een lekker makkelijk recept voor jullie heb. Een ontzettend voedzame en vullend lunchgerecht en hartstikke gezond. Laten we snel aan de slag gaan!


Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 (M) eieren
  • dille kruiden
  • 1 blikje tonijn op water
  • 150 gram (uitgelekte) kikkererwten
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 2 handen bladspinazie (of andere sla)
  • cottage cheese
  • 2 el olijfolie
  • kerriepoeder
  • peper/zout

Bereidingswijze:

  1. Omdat we 2 omeletten willen maken klusten we in 2 schaaltjes de eieren, in elk schaaltje 2 eieren dus. Voeg hier wat dille kruiden en wat gemalen peper aan toe.
  2. Verhit op een laag vuurtje een koekenpan met wat olijfolie en giet de inhoud van het 1ste schaaltje hierin. Laat dit zachtjes bakken tot de omelet helemaal gebakken is en dus is ‘opgedroogd’. Herhaal dit vervolgens voor de 2de omelet.
  3. Snij de rode ui in kleine stukjes en bak deze samen met de kikkererwten in een andere pan op een medium hoog vuurtje tot de uitjes een beetje gefruit zijn en de kikkererwten een mooi goud kleurtje hebben gekregen.
  4. Voeg hier voor de smaak 1tl kerriepoeder en wat gemalen peper aan toe.
  5. Voeg hier na 5 minuten de tonijn en een scheutje olijfolie aan toe. Schep dit even goed door elkaar en laat even verder bakken.
  6. Verdeel de 2 omeletten nu over 2 borden, verdeel hier wat spinazie over en schep hier het tonijn mengsel bovenop.
  7. Voeg hier nog wat blokjes avocado aan toe, gevolgd door 1 a 2 el cottage cheese en wat peper en zout om het af te maken.
  8. Vouw de omeletten nu half dicht, eventueel nog wat geroosterd brood erbij..

EET SMAKELIJK!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This