Oh my…. eiwitrijke vegan snickers? Hell yes! Het recept voor deze verantwoorde snack (want, enkel gemaakt van pure ingrediënten) is geweldig. Al zeg ik het zelf. Van alle recepten die ik op Healthy Wanderlust plaats word ik blij, maar dit is er eentje waarvan ik zeker weet dat die jullie ook blij maakt! Deze eiwitrijke snickers bevatten enkel plantaardige ingrediënten en zijn daarom dus helemaal vegan. Daarnaast bevatten deze lekkere repen geen kunstmatige toevoegingen zoals smaak- en zoetstoffen. Zal ik je snel het uitgebreide recept vertellen?
VEGAN SNICKERS ALS SNACK
Deze gezondere snickers zijn niet alleen ideaal als verantwoorde vervanger om jouw zoete trek te stillen, maar kunnen ook goed door als traktatie voor de visite. Maak deze eiwitrijke snickers voor een verjaardag of neem er eentje mee als snack voor tijdens het sporten. Veelzijdig reepje he? Voor het maken van deze plant-based snickers heb je slechts een aantal plantaardige ingrediënten nodig. Ik laat je graag zien hoe je dit zelf thuis kan maken!
Zin in een andere eiwitrijke snack? Neem dan vooral een kijkje naar het recept voor deze eiwitrijke muffins met groene appel of deze eiwitrijke pannenkoeken met bosbessen. Hier vind je ons overzicht van alle gezonde snack recepten.
INGREDIËNTEN: (VOOR 8 SNICKERS)
- 200 gram dadels
- 2 tl pindakaas
- 1 schep vanille eiwitpoeder
- 1 1/2 tl maca poeder
- snufje kaneel
- snufje zout
- 30 gram ongezouten pinda’s
- 60 gram havermout (verpulver tot meel)
- 40 gram pure chocolade
- scheutje ongezoete amandelmelk of water (50 ml)
BEREIDINGSWIJZE:
- Laat de dadels (zonder pit) voor 10 minuten weken in heet water.
- Giet de dadels af en mix dit samen met de eiwitpoeder, maca poeder, kaneel, snufje zout en pindakaas tot een dikke pasta.
- Mix vervolgens 1/4 van deze dikke pasta, een scheutje amandelmelk / water en het havermout meel met elkaar tot er een dikke substantie. Dit zou kleverig moeten zijn, maar tegelijkertijd stevig.
TIP: kneed de havermout-dadel mix tussen je handen tot een dikke massa. - Vul een bakvorm met bakpapier (ik gebruikte zelf de helft van een cake bakvorm) en schep de havermout-dadel massa hierin. Dit vormt de onderkant van de vegan snickers. Verdeel dit goed door de onderkant van een lepel te gebruiken.
- Mix de rest van de dikke pasta van dadels nog met 50 ml heet water, hierdoor wordt de substantie dunner.
- Verdeel dit vervolgens over de zojuist gecreëerde onderkant van de vegan snickers.
- Besprenkel hier nu de pinda’s overheen, een dun laagje is prima. Als het goed is blijven de pinda’s plakken aan de dadels pasta.
- Plaats de snickers nu voor 1 uur in de vriezer.
- Smelt na een uur de pure chocolade au bain-marie.
- Leg alvast een bord of rooster met daarop een vel bakpapier klaar.
- Gebruik een scherp mes om 8 snickers uit de bakvorm te snijden.
- Verdeel de gesmolten chocolade over de snickers.
- Plaats de vegan snickers nu voor ongeveer 15 minuten in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden.
- READY TO SERVE!
TIP: je kan de snickers het beste bevroren bewaren in de vriezer. Laat eventjes ontdooien voordat je aanvalt 😉
Wat is jouw favoriete eiwitrijke snack?
Bekijk ook dit recept: makkelijke pindakaas koekjes
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022