Begin de dag met een groene smoothie! Varieer jij wel eens met je ontbijt? De ene keer een bakje havermout, een smoothie bowl en de andere keer een voedende smoothie? Zo kan je er ook voor kiezen om gezond te ontbijten met deze groene smoothie. Een groene smoothie vol met de juiste voedingsstoffen voor een dag vol energie. Benieuwd hoe je deze groene smoothie zelf maakt? Lees snel het recept.

ENERGIE GEVENDE GROENE SMOOTHIE

We kunnen dagelijks wel wat extra energie gebruiken toch? Dat ene zetje om de dag vol goede ideeën te beginnen en vooral lekker productief te zijn. Deze groene smoothie zorgt ervoor dat jouw lichaam in één klap een hoop goede voedingsstoffen binnen krijgt en hier wordt het motortje in jouw lichaam blij van.

De basis van deze groene smoothie is boerenkool. Wij denken bij het horen van deze naam misschien enkel aan Hollandse stamppotjes, maar in andere landen wordt deze groente als een ware super food gezien! Niet heel gek, want boerenkool wordt één van de gezondste groente van de wereld genoemd. Boerenkool bevat veel vitaminen en mineralen en hier zegt ons lichaam natuurlijk nooit nee tegen. Reden genoeg om deze groene blaadjes vandaag te verwerken in deze gezonde smoothie!

INGREDIËNTEN:

 • 40 gram boerenkool
 • 1/2 banaan
 • 150 ml amandel- of havermelk
 • 100 ml water
 • 30 gram bevroren mango stukjes
 • 2 el havermout
 • 1 tl chiazaad
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1 tl agave siroop (optioneel, kan ook na het mixen nog toegevoegd worden) 

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Mix alle ingrediënten met elkaar in een blender.
 2. Wil je de groene smoothie iets dunner? Voeg dan nog wat water of amandelmelk toe.
 3. Schenk in een glas en maak af met nog wat extra chiazaadjes.
 4. HAVE A GREAT DAY! 

Probeer ook deze groene kiwi smoothie of deze smoothie met rood fruit. 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Merel Teunis

Merel Teunis

Merel (29 jaar) is founder van de website Healthy Wanderlust en theemerk Simplici-Tea. Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl.
Merel Teunis

ONTVANG DE GRATIS ZELFLIEFDE PLANNER

Schrijf je in en ontvang de unieke gratis zelfliefde planner. Een waardevolle tool vol inspiratie voor een liefdevolle levensstijl, een dagelijkse checklist + een extra negatieve self-talk oefening. Geef vanaf nu prioriteit aan je geluk en gezondheid!

Ontvang de planner

Nee, bedankt!

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This