Yay, nog meer herfstrecepten! Ik zag de laatste tijd meerdere keren deze super gezellige oranje pannenkoeken voorbij komen en ik dacht; dit wil ik ook. Dus ik dook de keuken in en toverde mijn recept van de groene pannenkoeken om tot een zeer geslaagd recept voor deze fall pancakes. Benieuwd naar dit recept? Maak ze snel zelf!

Wat is er nou meer herfst dan pompoen? Dat bedoel ik! Voor deze fall pancakes gebruiken we als basis het vruchtvlees van deze mooie oranje groente. Daarnaast gebruiken we natuurlijk weer my favorite; KANEEL! Deze pannenkoeken met pompoen zijn heerlijk.Let’s get started people.


HERFSTACHTIGE FALL PANCAKES

Benodigdheden: (voor ongeveer 10 kleine pompoen pannenkoeken)

  • 250 gram pompoen
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • 100 ml water
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el kaneel
  • 1 el agave sioop
  • Kokosolie
  • Optioneel: ik ontdekte laatst de MYSYRUP van MyProtein. Zonder vet en suiker, voor over de fall pancakes!

Bereidingswijze:

  1. Snij de pompoen is stukjes en kook deze voor ongeveer 10 minuutjes tot ze zacht zijn.
  2. Pureer de pompoenstukjes met een staafmixer tot een glad geheel.
  3. Voeg hier nu de rest van de ingrediënten aan toe en mix dit goed.
  4. Verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan op een medium hoog vuurtje. We willen de pannenkoekjes langzaam laten garen.
  5. Schep een flinke lepel van het pannenkoeken beslag in de pan en laat dit een tijdje bakken. Zorg ervoor dat de bovenkant van de pannenkoek ‘opgedroogd’ is voor je de fall pancakes omdraait.
  6. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  7. Heerlijk om deze pompoen pannenkoeken te eten samen met wat gebakken appel en gekarameliseerde noten.

Probeer ook deze onwijs lekkere vegan en eiwitrijke bosbessen pannenkoeken.
ENJOY!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This