Dit nagerecht wil je toch altijd voorschotelen aan je gasten? Deze kleurrijke fruitcarpaccio is namelijk een plaatje! Elk etentje met vrienden wordt hiermee een feestje. Geloof mij. Fruitcarpaccio is heel eenvoudig te maken, maar wat essentieel is voor dit lekkere nagerecht is het juiste gereedschap. Pas wel op je vingers wanneer je deze messen van Arcos Manhattan gebruikt, maar je snijdt hier de dunste plakjes mee. Ideaal dus voor dit gerecht! Lees snel verder om te lezen hoe jij dit ook zelf kan maken voor jezelf, jouw gasten of voor een speciale feestdag.


FRUITCARPACCIO ALS LEKKER NAGERECHT

Fruitcarpaccio is heel makkelijk om te maken. Ik kan het. Jij kan het. Het leuke aan dit nagerecht is dat je hier steeds opnieuw een andere touch aan kan geven. Voeg hier bijvoorbeeld een bolletje ijs, gezonde chocolade mousse of een lekkere crumble toe. Zo creëer je als het ware steeds opnieuw een ander nagerecht. Zo past dit nagerecht ook steeds weer bij een ander seizoen. Lekker fris in de zomer met een bolletje vanille ijs of juist als nagerecht voor kerst met kaneel ijs.

Mijn ultieme tip om fruitcarpaccio te maken is om mooie dunne plakjes te snijden met een scherp mes van Cookinglife. Het fijne aan deze messen is dat ze super makkelijk in het gebruik zijn. Het handvat ligt fijn in de hand, is niet zwaar en dat maakt het ideaal om verschillende gerechten mee te maken. Dit zorgt ervoor dat je niet gefrustreerd raakt en kan je naast mooie plakjes ook andere figuurtjes creëren. Ik gebruik deze scherpe messen trouwens ook vaak om vis mee te bereiden!

Maak ook hele mooie waaiertjes van super dunne plakjes aardbeien. Mooi toch?

INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)

 • 2 sinaasappels
 • 2 perziken
 • 1/2 ananas
 • 1/2 oranje meloen
 • 10 aardbeien
 • handje pistachenoten
 • verse takjes munt
 • 1 tl chiazaad
 • Optioneel: kaneel ijs of gezonde chocolade mousse

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Schil de sinaasappel, perzik, ananas en meloen.
 2. Was de aardbeien.
 3. Snij al het fruit in dunne plakjes en verdeel dit over een mooi bord.
 4. Voeg hier eventueel de bolletjes kaneel ijs of de chocolade mousse aan toe.
 5. Maak af met wat verse blaadjes munt, stukjes pistachenoten en wat chiazaadjes.
 6. Geniet ervan!

Wat is jouw favoriete lekkere nagerecht?

Neem ook een kijkje naar deze gezonde stoofpeertjes.

Pin It on Pinterest

Share This