Tijd voor een zomerse fruitsalade, maar dan net even anders. Deze fruitsalade is ook perfect om ter plekke te bereiden wanneer je bijvoorbeeld de BBQ aan hebt staan. Door het fruit te bakken lijkt het net alsof de heerlijke zoete smaak nog intenser wordt en vooral de ananas op de barbecue maakt dit nog specialer.  Het fijne aan deze gebakken fruitsalade op de BBQ is dat dit gerecht zo klaar is en je dus niet lang in de keuken hoeft te staan. Bekijk snel het recept!

ZOMERSE GEBAKKEN FRUITSALADE

Dit gerecht maakte ik trouwens met de goedkoopjes van Albert Heijn (kijk hier voor meer informatie) dus deze fruitsalade is geheel budget-proof. Fijn toch als je al een hele barbecue organiseert voor vrienden? Het toetje staat vervolgens voor een paar euro extra op tafel! Serveer de zomerse gebakken fruitsalade met zelfgemaakt eiwitrijk ijs of vegan chocolade mousse. Oh en vergeet ons niet een uitnodiging voor de barbecue te sturen he? 😉

INGREDIËNTEN: (VOOR MEER DAN 4 PERSONEN)

  • 1 ananas
  • 2 peren
  • 2 sinaasappels
  • paar takjes verse munt
  • 2 tl agave siroop (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Was en schil eventueel al het fruit (schillen is bij de peer niet nodig). 
  2. Verwarm een grillpan of de barbecue en grill de stukken fruit voor een aantal minuten. Het ziet er extra mooi uit natuurlijk als je de grillstrepen ziet staan.
  3. Beleg een mooie schaal met het gebakken fruit en besprenkel eventueel nog met wat extra agave siroop en verse muntblaadjes.
  4. DONE!

Doe hier nog meer SALADE inspiratie op.

Pin It on Pinterest

Share This