Hoi lieve lezers van Merel, mijn naam is Claire, 23 jaar en ik woon in Zwolle. Op mijn blog Claire Codi schrijf ik drie keer in de week over fair fashion, dierproefvrije beauty en vega(n) food. Als tiener was ik helemaal into de fitgirl-hype. Toen ik erachter kwam dat bakken kwark, plakjes kipfilet en vijf keer in de week sporten mij niet gelukkig maakte werd ik vegetariër. En daar word ik wél gelukkig van. De liefde voor duurzaam leven en vega(n) eten combineer ik op mijn blog. Met Claire Codi laat ik zien dat groen leven echt niet suf of moeilijk is. Als zelfs ik het met twee linkerhanden en een studentenbudgetje kan, dan kan iedereen het. Bekijk het recept voor vegan rocky road.

DE BESTE EN LEKKERSTE VEGAN ROCKY ROAD!

Genoeg over mij: wist je dat je chocola nog lekkerder kon maken? Hoe? Door chocola te smelten en dat heerlijke mengsel te mixen met andere lekkere dingen. Beter bekend als vegan rocky road. Dit recept heb je binnen vijf minuten gemaakt. Het enige nadeel is dat je eventjes moet wachten tot het klaar is. Geloof me: het is de moeite waard.


Ingrediënten:

  • 180 gram pure chocola
  • 50 gram vegan boter (bijv. Wajang van de Jumbo)
  • 4 Oreokoekjes
  • 5 Kaneelbiscuitjes
  • 6 vegan marshmallows (bijv. van De Bron)
  • Handje amandelen
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
  2. Maak de droge ingrediënten klein: breek de koekjes, knip de marshmallows en maal de amandelen. Maak de stukjes niet te klein. Het is juist lekker als je een hap neemt van een koekje of nootje.
  3. Mix het chocolade- en botermengsel door de droge ingrediënten.
  4. Giet het mengsel in een kleine ovenschaal of bakvorm en zet in de koelkast.
  5. Na vier uur is de chocolade goed uitgehard. Snijd de vegan rocky road in kleine stukjes, serveer en geniet!

Laat mij en Merel weten wat je van de vegan rocky road vindt. 
Bekijk hier alle nagerechten.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This