Havermout lovers opgelet! Wanneer we in het weekend iets meer tijd hebben is het natuurlijk super fijn om lekker uitgebreid te ontbijten. Natuurlijk zijn warme gebakken broodjes uit de oven heerlijk, maar ook dit recept van gebakken havermout met verse kaki en choconibs is er eentje om je vingers bij af te likken! Ben jij net als mij een grote ontbijt liefhebber? Lees dan snel het volgende recept.
GEBAKKEN HAVERMOUT – HAPPY OATS, HAPPY DAY
Een dag gestart met gebakken havermout is een goede dag. Bijna elke dag start ik trouw met mijn schaaltje havermout, heerlijk vullend en het geeft genoeg energie voor de rest van de ochtend. Naast mij favoriete appel-taart en carrot-cake havermout wilde ik weer eens even wat anders en met dit koude weer is een warm ontbijtje natuurlijk perfect. Al denk ik dat ik dit ook gewoon lekker in de zomer maak 😉 Vergeet niet een heerlijke kop warme Simplici-Tea thee voor een goede start van de dag te drinken!
Benodigdheden:
- 200 gram havermout
- 200 ml amandelmelk
- 100 ml water
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 1 el pure (85%) choconibs (ongeveer 15 gram)
- 1 kaki vrucht
- 2 tl agave siroop (optioneel)
- 60 gram gemengde ongebrande noten
- Beetje kokosolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de banaan en mix deze samen met de havermout, ei, water, agave siroop en amandelmelk in een kom.
- Vet een bakblik in met wat kokosolie en giet hier de massa in.
- Breek de noten in grove stukken en roer de helft voorzichtig door de havermout massa heen.
- Snij de kaki in partjes en verdeel deze over de havermout, gevolgd door de chocolade nibs en de rest van de noten.
- Strooi hier eventueel nog wat kaneel overheen.
- Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- De gebakken havermout is natuurlijk extra lekker om vers uit de oven en nog lekker warm op te eten!
- ENJOY!
Maak jij wel eens gebakken havermout?
Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022
Knap hoe je dit weer bedacht hebt! Lijkt me oprecht een heerlijk ontbijt om de dag mee te starten!
Dankjewel Anne! Het is oprecht ook echt heerlijk, vult enorm en geeft veel energie. Denk dat ik het binnenkort ook met peer of appel ga maken 🙂 Liefs, Merel
Ik vind kakifruit zo lekker! Echt heel bijzonder, maar ik kan het eeuwig eten. Dit klinkt ook superlekker, vooral met de choconibs! Malou x
Dit ziet er heerlijk uit. Ik heb havermout nog maar pas leren eten, maar dan ook koud. ( Overnight oats ), misschien moet ik eens een stapje verder en het warm proberen! Ik hou je receptje goed bij 🙂
Jaaa zeker doen!! Ik ben groot fan 🙂 Liefs, Merel
Wat heb je een heerlijk ontbijtje gemaakt! Ik ben dol op havermout en vind het ook erg lekker. De kakivrucht ken ik helemaal niet, ik ga zo maar eens Googlen wat dat precies is ;). Bedankt voor de inspiratie!
Hi Liset, dankjewel! Kaki fruit is echt de moeite waard, heerlijk zoet dus perfect voor een ontbijtje 🙂 Liefs, Merel
[…] je wat langer de tijd hebt kan je met havermout als basis ook heel lekker dit gebakken havermout gerecht met verse kaki en pure chocolade nibs maken. Een warm ontbijtje in de ochtend is natuurlijk ook heel lekker! Plus, je kan dit meerdere […]