Soms is een gerecht zo eenvoudig dat het bijna lastig wordt om er een heel recept over te schrijven. Dit is precies het geval met deze gegrilde pesto aubergine uit de oven. Super eenvoudig om te maken dus, maar wel te lekker om niet met jullie te delen. Dit gerecht kan trouwens ook prima op de BBQ. Vandaag dus het recept!

PESTO AUBERGINE UIT DE OVEN

Fijn is dat he? Om een grote ovenschaal te vullen met allemaal lekkere verse groente en mooie kruide en specerijen. Eventjes in de oven en voilà, je hebt meteen een heerlijk gerecht op tafel gezet. Zo simpel kan het zijn dus! Ik hou ervan om deze ovenschotels te combineren met een licht bijgerecht zoals deze zalm met een kruidenkorstje van geitenkaas. Gaat heerlijk samen.

Mocht je dit gerecht nou op de BBQ willen maken, verpak de aubergine dan in wat aluminiumfolie voor je het op de BBQ legt. Ook heel erg lekker!


Benodigdheden: (voor 2 personen)

 • 1 grote aubergine
 • 4 a 6 tl groene pesto (maak deze eventueel zelf!)
 • gemalen peper
 • olijfolie
 • 200 gram cherrytomaatjes
 • eventueel wat verse kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snij de aubergine doormidden en snij de aubergine vervolgens in zoals op de foto te zien is. Eerst een paar keer in de lengte en vervolgens nog een paar keer in de breedte. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt!
 3. Plaats de aubergine nu in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en smeer hier vervolgens de pesto overheen. Ik gebruik meestal 2 a 3 tl pesto per helft, maar dat ligt er een beetje aan hoe groot de aubergine is.
 4. Strooi hier vervolgens nog wat gemalen peper overheen.
 5. Voeg als laatste de gewassen tomaatjes toe aan de ovenschaal.
 6. Plaats de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
 7. Serveer de aubergine zodra hij uit de oven komt, de binnenkant zal nu zo lekker zacht zijn dat hij er bijna uitgelepeld kan worden!
 8. Heerlijk ook met een volkoren stokbroodje erbij. 

Wat zijn jullie favoriete oven schotels? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This