Ben jij opzoek naar lekkere en gezonde recepten? Ik merk aan jullie dat jullie (gelukkig) vaak de behoefte hebben om gezond te eten. Reden genoeg om jullie te inspireren met nieuwe lekkere gerechten. Deze gekruide kikkererwten couscous serveer je in een bowl samen met een frisse komkommer en munt salsa. Het fijne aan deze kikkererwten couscous is dat je niet lang in de keuken hoeft te staan en het gerecht niet zwaar op de maag valt. Lees je mee hoe je deze salade ook zelf kan maken?


EEN KIKKERERWTEN COUSCOUS MET FRISSE SALSA ON THE SIDE

Deze rijk gevulde bowl is super voedzaam en zit vol met verse ingrediënten. Hier zegt jouw lichaam sowieso geen ‘nee’ tegen. Tijdens de koude wintermaanden is het extra belangrijk om jouw lichaam goed te voeden. Deze periode van het jaar liggen vervelende griepjes namelijk op de loer. Streef naar een gezond lichaam door gezond en lekker te eten. Toch last van de griep of een verkoudheid? Drink dan deze thee.

Gekruide kikkererwten couscous | Gezonde recept | Healthy Wanderlust

Dit lekkere kikkererwten couscous gerecht is gekruid met heerlijke kruiden waardoor het gerecht ontzettend smaakvol is. Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere gerechten / salades? Bekijk dat ook dit artikel: 5 x maaltijdsalades.



INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 1 ui
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 150 gram kikkererwten (uitgelekt) 
  • 1/2 tl gerookte paprika poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • snufje kaneel
  • snufje zout en gemalen peper
  • (parel)couscous (2 porties)
  • olijfolie

Voor de komkommer salsa:

  • 1/2 komkommer
  • 3 takjes verse munt
  • 1 tl citroensap
  • gemalen peper

Optioneel: vul volkoren pita broodjes met de kikkererwten couscous en komkommer salsa. Mega lekker!
Optioneel: voeg wat hummus toe aan de bowl.

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de ui, rode ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verhit een klein beetje olijfolie en wat gemalen peper op middelhoog vuur en voeg de gesneden ui en knoflook hier aan toe.
  3. Laat dit voor 4 minuten fruiten.
  4. Voeg hier 1 tl olijfolie, de gemalen komijnzaad, kurkuma poeder, kerriepoeder, paprika poeder en een snufje kaneel aan toe.
  5. Bak dit voor 2 minuten mee.
  6. Voeg vervolgens de uitgelekte kikkererwten en tomatenpuree aan toe. Breng op smaak met wat zout en gemalen peper.
  7. Schep dit goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Maak nu ook de (parel)couscous klaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
  9. Snij in de tussentijd de komkommer in kleine stukjes. Knip de munt blaadjes in stukjes en voeg dit samen met 1 tl citroensap en een beetje gemalen peper bij elkaar.
  10. Mix goed door elkaar.
  11. Vul de bowl met de couscous, de gekruide kikkererwten en de komkommer salsa.
  12. Optioneel: serveer eventueel met wat hummus on the side. 
  13. ENJOY!

Wat is jouw favoriete lichte couscous recept?

Bekijk ook het recept voor deze super gezonde en makkelijke quinoa salade.

Pin It on Pinterest

Share This