Deze prachtige gele bieten salade met peer en tuinkers past qua kleur perfect bij deze tijd van het jaar. De smaak past bij elke dag van het jaar. Deze lekkere gele bieten salade is ideaal als bijgerecht of als voorgerecht tijdens een etentje. Met de komende feestmaand voor de deur kan je daar niet genoeg inspiratie voor hebben, toch? Deze salade maak je binnen 20 minuten klaar en is rijk aan smaak. Lekker licht op de maag en gezond door alle verse ingrediënten. Bekijk nu snel het hele recept!


PRACHTIGE GELE BIETEN SALADE

Door middel van een salade kan je prachtige kleuren toevoegen aan de eettafel. Dek de tafel mooi en plaats de salades in het binnen van de tafel. Door bieten te gebruiken kan je verschillende kleur (en smaak!) combinaties creëren. Zo maken we hier gebruik van gele bieten, maar ook deze salade met rode biet is absoluut een aanrader. Ook dit recept is van Foodies Magazine waarvan wij 1 van de trotse Foodies Friends zijn. Staat deze gele bieten salade met peer en tuinkers binnenkort ook bij jou op tafel?

INGREDIËNTEN: VOOR 4 PERSONEN

  • 500 g gele bietjes
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bruine basterdsuiker (optioneel)
  • 3 el balsamico
  • Ca. 100 g bietenbladsla
  • 2 peren
  • 1 el notenolie
  • Zout en peper
  • 1 bakje tuinkers

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de bietjes en rasp ze in dunne plakken. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalot in de olijfolie. Voeg de basterdsuiker toe en laat karamelliseren. Blus af met de balsamico. Giet het hete mengsel over de bietenplakjes en meng goed. Laat het geheel ca. 1 uur afgedekt intrekken.
  2. Was het bietenblad en laat het goed uitlekken. Was de peren en schaaf ze in dunne plakken. Druppel de notenolie over het bietenblad en de perenplakjes. Bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verdeel de bietenplakjes, de peer en het bietenblad over borden. Strooi er de tuinkers overheen. 

Wat is jouw favoriete salade? 
Bekijk hier ook het recept van deze munt couscous salade.

Foto’s: foodies magazine (F&L)

[title style=”center” text=”BEKIJK MEER”]

Pin It on Pinterest

Share This