De VEGAN WEEK is nog steeds in volle gang in ons huis en ik dacht ik knal er nog even een favoriet vegan receptje tegenaan. Kan nooit kwaad toch? De tussenstand is overigens positief! Aan het einde van deze week zal ik al onze bevindingen met jullie delen. Tofu is een zeer bekende vleesvervanger en inmiddels kan je op Pinterest alleen al honderden verschillende manieren vinden om dit te bereiden. Eet jij wel een tofu en hoe maak je dit het liefste klaar? Lees vooral dit uitgebreide recept voor de gemarineerde tofu bowl.


VEGAN BOWL MET GEMARINEERDE TOFU

Sommige van jullie weten dat ik gek ben op ‘bowls’. Zo ook op deze gemarineerde tofu bowl. Niet alleen vind ik het eten er vaak lekkerder uitzien daarnaast vind ik het ook een fijne manier van eten. Thuis heb ik een aantal bowls in de kast staan waarvan ik weet dat hier precies de juiste hoeveelheid eten in past, super handig dus als je bezig bent met hoe groot jouw maaltijden zouden moeten zijn.

Eerder maakte ik ook verschillende Healthy Wanderlust Bowls. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij deze Bowl met kikkererwten en een vegetarische burger of de Vegan Poké Bowl met knapperige tempeh en mango.

INGREDIENTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

 • 200 gram tofu (firm)
 • 1/2 komkommer
 • 50 gram edamame bonen
 • een beetje alfalfa
 • 2 middelgrote zoete aardappels
 • 100 gram quinoa
 • olijfolie
 • 1 tl zoete paprika poeder
 • 1 1/2 el ketjap
 • 1 el sesam olie
 • 1 tl sesamzaadjes
 • 1/2 tl knoflook poeder (of een vers gepest teentje)

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Plaats de tofu op de helft van de theedoek en leg de andere helft over het blok heen. Plaats hier nu een zwaar voorwerp op (2 dikke kookboeken bijvoorbeeld) en laat dit voor ongeveer 20 tot 30 minuten zo uitlekken.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Maak de marinade voor de tofu klaar. Mix 8 el olijfolie met 1 1/2 el ketjap, 1 el sesamolie, 1 tl sesamzaadjes, 1/2 tl knoflook poeder, 1 tl paprika poeder en wat peper. Giet de marina in een ondiepe (niet te grote) (oven)schaal.
 4. Snij de tofu in kleine blokjes. Ongeveer 1,5 bij 1,5 en 1 cm dik, dit hoeft natuurlijk niet op de millimeter afgestemd te worden 😉
 5. Plaats de blokjes tofu nu in de schaal en laat dit 10 minuten intrekken, doe dit vervolgens ook met de andere kant.
 6. Schil de zoete aardappels en snij ik kleinere stukjes. Plaats dit in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zoete paprika poeder en plaats voor 30 minuten in de oven.
 7. Draai de blokjes tofu nog één keer om en plaats de ovenschaal vervolgens voor 20 minuten in de oven.
 8. Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven staat.
 9. Snij de komkommer in kleine stukjes.
 10. Wanneer alles klaar is kan je de gemarineerde tofu bowl vullen en afmaken met wat extra sesamzaadjes en wat plukjes alfalfa.
 11. ENJOY!!

Oké ik ben wel benieuwd: wat ik jouw favoriete vegan gerecht? 

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This