We kunnen de laatste tijd wel wat extra vitamientjes gebruiken toch? Dit make-at-home gember citroen sapje is perfect om jouw lichaam een gezonde boost te geven. Dit gezonde sapje is de perfecte manier om bij te dragen aan het ontgiften van je lichaam en het versterken van je immuunsysteem. Maak jij zelf wel eens een gember citroen sapje om op te drinken? Benieuwd naar het recept en hoe je dit ook zelf thuis kan maken?


GEMBER CITROEN SAPJE MET VERSE SINAASAPPEL

Misschien schrik je nu van deze combinatie, omdat je bij jezelf denkt; doe even rustig met zulke heftige smaken. Gember en citroen zijn natuurlijk beide sterk van smaak, maar zo ontzettend gezond! Door hier nog wat kurkuma en verse sinaasappel aan toe te voegen zorgen we voor een extra health booster. Overigens zorgen de sinaasappel en wortel er weer voor dat de smaak van het sapje een stuk zoeter wordt. Tijdens het maken van dit recept droom ik trouwens weg en ben ik in gedachte bij mijn toekomstige droomkeuken vol professionele keukenapparatuur. Ik bedoel; dat wil toch iedereen?! Een keuken waarin ik beschik over een sap apparaat/slowjuicer zodat ik eenvoudig mijn gezonde sapjes kan maken. Nog eventjes verder dromen! 

Ingrediënten: (voor 2 personen)

 • Stukje verse gember (ongeveer 1.5 cm) 
 • 2 citroenen
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kaneel
 • 2 sinaasappels
 • 1 wortel (gekookt)

Bereidingswijze:

 1. Snij de wortel in stukjes en kook dit voor 10 minuten.
 2. Verwijder in de tussentijd de schil van de gember en voeg dit samen met de kurkuma, kaneel, het sap van 2 citroenen en 2 sinaasappels zonder schil toe aan een blender.
 3. Mix dit tot een glad geheel.
 4. Voeg vervolgens de gekookte wortels toe en mix nogmaals tot een glad geheel.
 5. Schenk in een glas; ENJOY!

YOUR BODY WILL THANK YOU FOR THIS!

Pin It on Pinterest

Share This