Zin in een lekker hapje voor tussendoor? Of ben je op zoek voor een leuk gerecht voor de Paasbrunch? Deze geroosterde bruschetta met een spread van wortel en paprika past overal bij! Tijdens een verjaardag, een etentje of gewoon voor als je gezellig met je partner of een vriendin op de bank zit met een wijntje. Wat extra fijn is? De spread van wortel en paprika is super makkelijk om te maken én kan je zelfs een paar dagen bewaren in de koelkast. Wil je dus een wat anders op je boterham tijdens de lunch, smeer dan een beetje van deze lekkere spread erop. Ook leuk om te proberen met kinderen! Ik vertel je snel hoe je deze bruschetta ook thuis kan maken.


Geroosterde bruschetta met een spread van wortel en paprika

De Paasdagen staan alweer bijna voor de deur, dus ik kan het mij goed voorstellen als je op zoek bent naar wat inspiratie. Vier jij dit met een lekker uitgebreid ontbijt? Dan zijn deze carrot cake pannenkoeken trouwens ook echt een aanrader. Met een Paasbrunch? Of gewoon gezellig met een hapje op de bank? Op Healthy Wanderlust vind je veel geschikte recepten, zo ook deze geroosterde bruschetta’s met een lekkere vegan spread. Voor de spread van wortel en paprika gebruiken we enkel verse producten en lekkere kruiden. Dat maakt dit gerecht dus ook lekker voedzaam!

Mag ik je nog wat tips meegeven? Hier vind je een overzicht met 5 lekkere recepten voor Pasen.

Bruschetta's met een Wortel-paprika spread

Ingrediënten:

  • 1 volkoren stokbrood
  • 4 wortels
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl Al-Andalus kruiden
  • 1/4 tl gemalen komijnzaad
  • 50 ml plantaardige room
  • mespunt hele komijnzaadjes
  • 1 handje walnoten
  • flinke snuf gemalen peper en snufje zout
  • scheutje citroensap (1 tl ongeveer)
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder de bovenkant van de wortels en snijd in plakjes. Was en laat even uitlekken.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier en meng in een kom de wortel met de kruiden. Verdeel dit vervolgens over de bakplaat, plaats deze voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege alle stukjes wortel om.
  4. Was de paprika en snijd in dunne reepjes. Bak deze samen met de geperste knoflook en rode ui (in stukjes gesneden) in een beetje olijfolie voor 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig door.
  5. Voeg vervolgens alle ingrediënten (de wortel, paprika, walnoten en een scheutje citroensap) toe aan een keukenmachine en mix tot een er een spread ontstaat. Voeg tijdens het mixen de plantaardige room toe en roer af en toe door om het pureren van de groente een handje te helpen.
  6. Proef of de spread op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
  7. Rooster een stokbrood in de oven en snijd in plakjes. Smeer de spread hierop en maak eventueel af met wat zonnebloempotjes en een snufje gemalen peper.
  8. Geniet ervan!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk om te zien: 5 x hapjes voor de feestdagen

Pin It on Pinterest

Share This