Ik moet eerlijk zijn, ik heb dit recept een beetje afgekeken van mijn lieve moeder. Maar hé, als je een moeder hebt die ontzettend goed kan koken dan mag dit best gedeeld worden toch? Ik heb er mijn eigen twist aan gegeven en aangezien ik weet dat jullie gek op pompoen recepten zijn deel ik deze met alle liefde met jullie! Benieuwd naar het gevulde pompoen recept? Ik vertel je hier snel meer over.


GEVULDE POMPOEN MET EEN WARME VULLING

Met deze prachtige gouden groente kan je zoveel kanten ook, zo kan je met dit recept de pompoen weer op een hele andere manier klaar maken dan bijvoorbeeld deze zoete aardappel + pompoen soep (die trouwens wel heel lekker is!). Dit recept voor de gevulde pompoen pas perfect bij de koudere dagen, ook heel leuk om te serveren aan gasten. Laten we snel aan de slag gaan!

Ingrediënten:

 • 1 fles pompoen
 • 1 spaanse peper
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 60 gram zongedroogde tomaatjes
 • 60 gram feta
 • 40 gram pijnboompitjes
 • 2 tl (gerookte) paprika poeder
 • 2 el olijfolie
 • peper/zout

Benodigdheden:

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
 2. Was de pompoen en dep goed droog.
 3. Snij de pompoen in schijven van ong. 3 tot 4 cm dik (zie foto).  In het dunne bovenste gedeelte van de pompoen maken we een gat van ongeveer 3 a 4 cm breed, de stukjes die je overhoudt kan je in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de vulling van de pompoen.
 4. Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat, plaats hier de schijven op en besprenkel met wat olijfolie.
 5. Plaats de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in de oven.
 6. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Doe hetzelfde met de feta en spaanse peper. Als je een pittige smaak wil aan de vulling van de pompoen kan je ervoor kiezen om de pitjes van de peper te laten zitten, anders zou ik je aanraden deze te verwijderen.
 7. Voeg de gesneden ingrediënten samen in een kom en pers hier de knoflook teentjes boven uit. Mix dit goed door elkaar.
 8. Snij de rode ui in dunne reepjes en voeg deze toe, vervolgens verbrokkel je de feta en gooi je deze stukjes ook in de kom.
 9. Haal na 30 minuten de pompoen uit de oven en schep met een lepel de vulling in het midden van de schijven, zoals te zien is op de foto.
 10. Zodra je alle vulling hebt verdeeld strooien we voorzichtig nog wat paprika poeder over de pompoen heen.
 11. Gevolgd door een ruim snufje peper en zout en de 1 a 2 el olijfolie.
 12. Plaats de bakplaat met de gevulde pompoen nu voor ongeveer 30 minuten in de oven.
 13. Wanneer de gevulde pompoen lekker zacht is kan deze geserveerd worden.

Rook het bij jullie ook zo lekker toen de gevulde pompoen in de oven stond te bakken? Ik hoop dat het jullie gesmaakt heeft.
Nog wat pompoen over? Probeer de volgende ochtend deze pannenkoeken eens.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This