“Wat eten we vandaag?” In het kader van De Makkelijke Maaltijd I present to you: de gevulde omelet. Echt niks zo makkelijk als dit recept, maar tegelijkertijd wel ontzettend lekker én gezond. Win-win situatie toch? Dit keer vulde ik de omelet met ingrediënten die ik helemaal vind passen bij deze tijd van het jaar. Laten we snel overgaan tot het gezonde recept zodat jij ook lekker de keuken weer in kan duiken.


GEVULDE OMELET

Natuurlijk kan je met een gevulde omelet echt ALLE kanten uit. ‘Alle‘ in grote letters, want echt de opties zijn eindeloos. Zo maakte ik al eerder deze gevulde variant met gerookte zalm en hüttekase, lekker eiwitrijk dus ook. Ik ben wel benieuwd: waar zou jij dit gerecht het liefst mee vullen of wat lijkt jou een lekkere combinatie? Laten we afspreken dat het leukste, lekkerste en meest originele antwoord wint en het recept hiervan ook op Healthy Wanderlust zal verschijnen. So let me know! 

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 6 vrije uitloop eieren
  • 1 ui
  • 300 gram bos paddenstoelen of een mix van wilde paddenstoelen
  • 3 handjes spinazie
  • 40 gram tauge
  • 70 gram linzen
  • 20 gram feta
  • 20 gram zongedroogde tomaat
  • vegetarische kip stukjes
  • 1 avocado
  • kerrie poeder
  • gedroogde/verse rozemarijn kruiden
  • scheutje amandelmelk
  • peper / zout
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Mix de eieren met een scheutje amandelmelk (ong. 50 ml), een snufje peper en zout, 1/2 tl rozemarijn kruiden en 1 tl kerriepoeder.
  2. Verhit een koekenpan op een laag vuurtje met een scheutje olijfolie en giet de helft van het mengsel hierin. Draai de pan een beetje rond om alles goed te verdelen. Laat dit rustig verder bakken voor ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje (tot de bovenkant ook opgedroogd is). Draai dan pas voorzichtig met een spatel of deksel de omelet om.
  3. Snij de paddenstoelen, ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en bak dit in wat olijfolie samen met de taugé en de vegetarische kipstukjes in een koekenpan voor 5 minuutjes. Voeg hier een snuf gemalen peper en nog wat kerriekruiden (of kruiden naar keuze!) aan toe. Voeg na 5 minuten ook de spinazie en linzen toe en bak dit nog 3 minuten extra.
  4. Maak ondertussen de tweede omelet klaar, doe dit op dezelfde manier als bij stap 1.
  5. Schep hier de inhoud van de pan op 1 kant van de omeletten (zodat je deze straks nog kan dubbelvouwen). Snij de avocado in plakjes of stukjes en verdeel dit samen met de stukjes feta over de groente.
  6. Vouw de omelet nu dicht zodat de ingrediënten ook lekker warm blijven.
  7. AAN TAFEL!
  8. Makkelijk he?

Maak ook deze lunch wrap met tonijn en crunchy kikkererwten of de left-over met kruidige zalm.

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This