OH how I love myself a good buddha bowl! Elke week staat er bij ons wel weer een andere variant van een gezonde buddha bowl op tafel en keer op keer is het weer genieten. Waarom ik hier zo gek op ben? 1. Een buddha bowl is ontzettend makkelijk om te maken. 2. Een buddha bowl is gezond (jij hebt dit compleet in de hand). 3. Je kan eindeloos variëren. 4. De buddha bowl dient zich ideaal als mealprep maaltijden voor de lunch de volgende dag.

Zal ik je snel meer vertellen over de Buddha bowl en hoe je deze heerlijke vegetarische maaltijd met gegrilde tempeh ook zelf kan maken?
Laten we meteen aan de slag gaan. 


ZO MAAK JE ZELF EEN BUDDHA BOWL

Maar wat is een buddha bowl dan precies? Eigenlijk is het best wel simpel, gooi wat lekkere en gezonde ingrediënten bij elkaar waarbij je goed kijkt naar de verhoudingen (krijg ik alle belangrijke voedingsstoffen binnen?) and there you have it… The buddha bowl! 

Wanneer je zelf een buddha bowl wil maken kijk je goed naar de ingrediënten en voedingsbronnen die je wilt toevoegen. Zo kijk je naar de granen. Voeg bijvoorbeeld net zoals in dit recept gekookte quinoa toe of kies voor bulgur, rijst of couscous. Daarnaast kijk je naar jouw groene basis. Meestal kies ik voor spinazie en hier doe ik lekker veel van in de bowl. Zo vul je de bowl goed, maar blijft deze relatief laag in calorieën. Tuurlijk kan je elke soort bladsoort of kiemgroente toevoegen om je bowl verder mee te verrijken. Daarnaast kies je een eiwitbron. In dit recept maken we gebruik van tempeh en kikkererwten, maar bonen, linzen of bijvoorbeeld tofu passen hier natuurlijk ook altijd goed bij. Daarnaast is het aan jou de taak om je bowl te vullen met heen veel lekkere veggies, veggies en veggies! Leef je vooral uit, niks is te gek.

Zullen we snel een lekkere vegetarische buddha bowl samenstellen?

INGREDIËNTEN: (VOOR 2 PERSONEN)

  • 80 gram quinoa
  • Handje sla of spinazie
  • 1/2 ui
  • 200 gram tempeh
  • 100 gram kikkererwten
  • paar plukjes kiemgroente
  • 2 wortels wortel
  • 200 gram (gebakken) pompoen
  • 100 gram (gebakken) courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • gemalen peper
  • soyasaus
  • olijfolie
  • Zie hier het recept voor de tempeh marinade. 
  • Optioneel: wasabi.

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de pompoen en wortel in kleine stukjes en plaats deze voor 30 minuten in de oven. Druppel hier eerst nog wat olijfolie en wat gemalen peper overheen en schep goed door.
  3. Kook vervolgens de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking.
  4. Bak de tempeh. Doe dit volgens dit recept. 
  5. Snij de ui in kleine stukjes en bak dit samen met de kikkererwten in een pan op laag vuur. Voeg hier 1 tl olijfolie, de kurkuma, kerriepoeder en een snuf gemalen peper aan toe.
  6. Snij de komkommer in kleine stukjes .
  7. Voeg de quinoa toe aan een bowl gevolgd door alle andere ingrediënten.
  8. TIP: mix voor een dressing een beetje sojasaus en wasabi met elkaar en verdeel dit over de volle buddha bowl.
  9. TIP: maak een beetje extra zodat je dit met wat extra sla de volgende dag mee kan nemen als lunch.
  10. ENJOY!

Probeer ook deze andere lekkere TEMPEH recepten.

Maak jij wel eens een Buddha Bowl?

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This