Tijd om weer een kerst voorgerecht te delen voor het kerstmenu dit jaar. Dit gezonde kerst voorgerecht is ideaal voor de vegetariërs en veganisten onder ons of voor wie wil laten zien dat een kerstmenu zonder vlees ook ontzettend lekker kan zijn. Dus: wat eten we vandaag? Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes. Maak jij deze rode bieten tartaar binnenkort zelf?


GEZOND KERST VOORGERECHT VOOR DE FEESTDAGEN

Met kerst wil je natuurlijk gerechten op tafel zetten die niet alleen heel lekker zijn, maar er ook mooi uitzien. Vinden jullie dat bij dit kerst voorgerecht goed gelukt? Serveer deze rode bieten tartaar met cashew-truffle creme en laat je gasten genieten van de rijke smaken en mooie kleuren. Tip: een paar dunne knapperige stukjes brood met olijfolie uit de oven gaan ook heel goed samen met dit voorafje.

Bekijk ook deze vegetarische Christmas crackers.

Start jij 2020 ook met extra veel zelfliefde?
Geef jezelf of een ander mijn boek Self Love Talk cadeau.

Terugblik op de boeklancering van Self Love Talk | Healthy Wanderlust

Kerst voorgerecht | Rode bieten tartaat | Vegetarisch kerst recept

INGREDIËNTEN: (VOOR 4 PERSONEN)

  • 4 voorgekookte rode bieten (op kamer temperatuur) 
  • 120 gram quinoa
  • 1/2 groente boulion blokje
  • 60 gram ongezouten cashewnoten
  • verse rozemarijn
  • 2 tl plantaardige kookroom
  • 3 el olijfolie (rode bieten saus)
  • 1 a 2 el olijfolie (cashew creme)
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl agave siroop
  • 2 tl truffle olie
  • peper / zout
  • oude theedoek

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking aangegeven staat samen met een 1/2 bouillon blokje.
  2. Pureer de bieten fijn in een keukenmachine. Giet dit mengsel in een vergiet met daarin een oude theedoek, plaats een kom onder het vergiet om de bietensap op te vangen. Knijp het overige sap zoveel mogelijk uit de bietenpuree door met de theedoek een bolletje rondom de gepureerde bieten te vormen en dit voorzichtig uit te knijpen.
  3. Snij de sjalotjes in stukjes en pers de knoflook teentjes fijn.
  4. Voeg 200 ml bietensap met 2 takjes verse rozemarijn, stukjes sjalot, knoflook en een snuf zout en gemalen peper toe aan een klein pannetje en zet dit voor 10 minuten op een laag vuurtje. Laat de saus indikken.
  5. Voeg na 10 minuten de sojasaus, olijfolie en sesamolie toe. Kook dit nog 10 minuten mee, draai het vuur de laatste 5 minuten zo laag mogelijk. Roer regelmatig door.
  6. Schep de saus vervolgens door de gekookte quinoa heen en laat even zo staan.
  7. Schep hier vervolgens 3 a 4 el gepureerde biet doorheen en mix goed door elkaar.
  8. Mix de cashewnoten met de kookroom, citroensap, agave siroop, truffle olie en een snufje peper en zout tot een glad geheel. Voeg naar smaak nog wat extra truffle olie toe. 
  9. Plaats een dresseer ring op een bordje en vul dit met het rode bieten quinoa mengsel. Ga voor voor ongeveer 1 cm dikte.
  10. Maak af met wat truffle en cashew creme (eventueel wat drupjes olijfolie of extra truffle olie) en wat verse rozemarijn. .
  11. READY TO SERVE!

Wat is jouw favoriete vegetarisch of veganistische kerst voorgerecht?
HAPPY HOLIDAYS!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This