Laten we dit weekend weer eens ontbijten met pannenkoeken. Gezonde bosbessen pannenkoeken om precies te zijn. Maak jij wel eens pannenkoeken als ontbijt? Heerlijk! Zorg ervoor dat jouw bosbessen pannenkoeken voedzaam zijn zodat je de dag vol energie kan beginnen. Deze bosbessen pannenkoeken zijn super simpel om te maken en zorgen voor een gezonde start van de dag. Benieuwd naar het pannenkoeken recept?
GEZONDE BOSBESSEN PANNENKOEKEN
Op Healthy Wanderlust vind je ondertussen al meerdere gezonde pannenkoeken recepten. Zo zijn de appelring pannenkoeken zeker favoriet bij jullie en persoonlijk zijn de gezonde chocolade pannenkoeken zeker geliefd. Hoe maak jij jouw pannenkoeken het liefste? Heb jij een geheim ingredient voor de lekkerste pannenkoeken? Voor deze gezonde bosbessen pannenkoeken voeg ik wat extra eiwitpoeder toe voor extra smaak en natuurlijk goede voedingsstoffen. Dit maakt deze voedzame pannenkoekjes ook ideaal als snack voor én na het sporten.
INGREDIENTEN: (voor 6 tot 8 pannenkoekjes / 2 personen)
- 1 rijpe banaan
- 250 gram (bevroren) bosbessen
- 1 tl chiazaad
- 300 ml amandelmelk
- 150 gram havermout
- 1 tl kaneel
- kokosolie
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 schep vanille eiwitpoeder
BEREIDINGSWIJZE:
- Mix de banaan met de helft van de bosbessen, de havermout, chiazaad, bakpoeder, kaneel, amandelmelk, snufje zout en het ei tot een glad geheel in de blender.
- Schep vervolgens de helft van de bosbessen nog door het pannenkoekenbeslag.
- Smelt wat kokosolie in een koekenpan op een medium hoog vuurtje.
- Giet kleine hoeveelheden van het pannenboeken beslag in de pan en bak dit voor een paar minuten.
- Wanneer de zijkanten van de pannenkoek en bovenkant grotendeels opgedroogd zijn kan je de pannenkoeken met een snelle beweging omdraaien.
- Laat dit nog zo’n 4 minuten bakken.
- Herhaal dit tot al het pannenkoeken beslag op is.
- BREAKFAST TIME!
Wat is jouw favoriete pannenkoek?