Zin om jezelf met iets lekkers te verwennen? Look no further, we got the recipe for you! Deze gezonde carrot cake is 100% plantaardig en onwijs lekker. Daarnaast bevat deze gezondere variant van de traditionele carrot cake veel minder suiker en is daarom een verantwoorde keuze. Bak deze worteltaart voor jezelf of wanneer je visite over de vloer krijgt. Een carrot cake kan natuurlijk niet ontbreken als verjaardagstaart of als toetje tijdens een etentje, toch? Dit gezonde carrot cake recept is ook niet moeilijk om te maken, dus dat scheelt weer de nodige stress in de keuken 😉 Lees je mee?
GENIETEN VAN EEN GEZONDE CARROT CAKE
Zoals je net kon lezen is deze gezonde carrot cake een stuk gezonder dan de traditionele versie waarbij veel suiker wordt gebruikt. En die traditionele carrot cake is erg lekker natuurlijk, maar dat is deze variant ook én het past ontzettend goed binnen een gezonde levensstijl. Win-win situatie dus. De frosting maken we van geweekte cashewnoten. Het zal je verbazen hoe romig de substatie is! Extra fijn is dat dit dessert 100% vegan is en er dus geen eieren, melk of boter bij het maken van de cake aan te pas is gekomen. Een bewuste keuze op het gebied van voeding!
Zin in een andere gezonde snack? Op Healthy Wanderlust vind je veel gezonde snack recepten. Zo ben ik zelf gek op deze carrot cake bliss balls, want ze zijn zo makkelijk om te maken en super lekker! Wanneer je de energie balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard heb je de hele week gezonde snacks bij de hand. Dat is toch super fijn?
INGREDIËNTEN:
- 200 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 1 el kokosbloemsuiker
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda (baking soda)
- 350 ml ongezoete amandelmelk
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- snufje zout
- 1 grote appel
- 2 scheppen vanille eiwitpoeder
- 200 gram geraspte wortel
- 30 gram gesmolten kokosolie
Voor de topping:
- 150 gram ongezouten cashewnoten
- 3 dadels
- snufje kaneel
- snufje nootmuskaat
- 2 el citroensap
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- Optioneel: 1 tl vanille
Tip: laat de cashewnoten voor 4 uur weken in ruim koud water.
BEREIDINGSWIJZE:
- Bereid de oven voor op 180 graden.
- Was en snijd de appel in grove stukken en plaats in een ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
- Mix dit vervolgens met de gesmolten kokosolie in een keukenmachine tot appelmoes.
- Mix vervolgens in een ruime schaal alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hier daarna de geraspte wortel, amandelmelk en appelmoes aan toe. Schep dit goed door elkaar tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
- Bekleed een laag cakeblik met bakpapier en schep het beslag hierin, verdeel dit netjes.
- Plaats het cakeblik nu voor 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: gebruik een satéprikker om te checken of de carrot cake gaar is. Blijft er bijna geen beslag meer aan de prikker plakken? Dan kan de cake uit de oven. Laat deze goed afkoelen. - Mix nu alle ingrediënten voor de frosting met elkaar in een keukenmachine. Doe dit voor ongeveer 1 minuut op hoge snelheid. Plaats de frosting voor 30 minuten in de koelkast.
- Zorg dat de carrot cake volledig is afgekoeld voor je de frosting hier overheen verdeelt.
- Maak af met eventueel wat extra nootmuskaat, kaneel, geraspte wortel of stukjes noot.
- En nu… genieten!!
Tip: bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.
Bekijk ook: 4 x gezonde taart recepten
Gerelateerde berichten
- 5 tips om een goede nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren en behouden voor meer energie. - 28/04/2023
- Self Love Talk podcast #114: Hoe het activeren van mijn creatiekracht (en hoe jij dit doet) ervoor heeft gezorgd dat ik nu het leven van mijn dromen leef. - 03/11/2022
- Self Love Talk podcast #113: In kiezen voor jezelf zit soms ook verdriet, teleurstelling of schuldgevoel. - 02/11/2022