Lekker een avondje alleen, samen of met vrienden op de bank. Daarvoor zet je graag wat lekkere snacks op tafel toch? Hoe ideaal zou het zijn als je dan een verantwoord alternatief hebt voor de ongezonde zakken chips en dipsauzen uit de supermarkt? Vandaag heb ik daar de perfecte oplossing voor! En het aller belangrijkste; ik laat je ook zien hoe je makkelijk 3 lekkere en gezonde dipsauzen maakt. Laten we snel aan de slag gaan.


3 x gezonde dipsauzen

Helaas zitten de meeste dipsauzen die je kant- en klaar uit de supermarkt koopt vol met e-nummers, zout en bevatten veel slechte vetten. Zonde als je hier voor kies, want het maken van verschillende gezonde dipsauzen is echt super makkelijk. In de video hieronder laat ik je zien hoe ik dit doe!

Alle Healthy Wanderlust Kitchen video’s van deze 3-delige serie staan nu online!


RICOTTA SPINAZIE DIP

Ingrediënten:

  • 3 handjes bladspinazie – in kleine stukjes gesneden en gebakken
  • 1,5 tl rozemarijn
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 2 el ricotta
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout/peper

Bereidingswijze:

Snij de spinazie in kleine stukjes en bak voor 5 minuutjes op een medium hoog vuurtje. Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot alles goed fijn gemalen is. Voor een wat gladdere textuur van de gezonde dipsauzen kan je voorzichtig nog wat water of olijfolie toevoegen.

Om er vanavond lekker op los te dippen koos ik voor één van mijn nieuwe favoriete producten: BANANA JOE! Een verantwoordere keuze als je toch zin hebt om lekker te snacken. Deze bananen chips is te verkrijgen in 5 (!) verschillende smaken, is vrij van transvetten en bevat geen conserveringsmiddelen. Benieuwd naar alle smaken of wil je deze knapperige chips ook zelf proberen? Klik dan hier en neem snel een bezoekje op Snoepgoed.com. Psssst, mijn favoriet? The Sea salt Flavor.

Natuurlijk kies je voor een hele gezonde variant als je de gezonde dipsauzen combineert met verschillende soorten groente. Stukjes komkommer, gesneden paprika of bijvoorbeeld kleine snoeptomaatjes. TIP: Leftovers van deze gezonde dipsauzen zijn natuurlijk ook zeer geschikt als rijke sandwich spread!


Lees ook over mijn 15 favoriete gezonde tussendoortjes!

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This