Niks zo gezellig als samen zijn tijdens de feestdagen! Deze fijne feestdagen gaan vaak gepaard met heerlijk eten zoals het uitgebreide kerstmenu, lekkere borrelhapjes of speciale (makkelijke en kleine) kerstgerechten. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken dit jaar zodat je optimaal kan genieten van de gezellige tijd samen en zonder stress in de keuken kan staan, laat ik je vandaag mijn 5 favoriete gezonde snacks en makkelijke borrelhapjes voor tijdens de feestdagen zien. Enjoy honeys!


FAVORIETE GEZONDE BORRELHAPJES VOOR HET OP KERSTMENU

Zoals jullie misschien wel weten is december by far mijn favoriete tijd van het jaar die ik het liefste enkel en alleen doorbreng met mijn liefste mensen en mijn oh-so-amazing kerstboom. Kerst staat voor mij voor gezelligheid, liefde en vooral ook voor lekker eten. De nodige gezonde kerst borrelhapjes en kerstmenu gerechten worden dan ook met veel plezier al een maand eerder getest (niks mis met dubbel smullen toch?) en ik hoop jou voor jouw borrelplank op de kersttafel te kunnen inspireren.

POMPOEN BRUSCHETTA

Even wat anders dan de traditionele bruschetta met tomaat. Deze heerlijke feestelijke hapjes zijn makkelijk om te maken en ik ben ervan overtuigd dat vrijwel iedereen dit lekker vind. Deze pompoen met geitenkaas en salie bruschetta hapjes zijn ook ideaal als last minute kerst hapje, want je hebt ze zo gemaakt. Klik hier voor het uitgebreide recept. 

MINI VEGAN SAUZIJCEN BROODJES

Als men ergens gelukkig van wordt tijdens gezellige-get-togethers dan zijn het wel de worstenbroodjes die altijd de ronde gaan. Met dit recept kan jij jouw gasten verwennen met kleine home made vegan sauzijcen broodjes. Weer eens wat anders dan de kant en klare versie uit de supermarkt!

GEZONDE COURGETTE BROWNIES

Natuurlijk denken we ook aan de zoetekauwen onder ons. Deze kleine chocolade bites zijn perfect voor bij de koffie of misschien wel als nagerecht tijdens het kerstdiner. Gezonde brownies gemaakt van courgette. Ja, dat kan echt. Ja dit is ook zeker heel erg lekker. Probeer het zelf!

KOKOS BLISS BALLS

Qua uiterlijk passen deze bliss balls ontzettend goed bij deze tijd van het jaar. Bedolven in sneeuwvlokjes. Deze verantwoorde snack is ontzettend leuk om op tafel te zetten zodat je gasten hier af en toe van kunnen snacken. Met deze bliss balls kunnen ze een hele gezellige avond vol energie tegemoet gaan! Maak ze nu zelf volgens dit recept. 

ZALM TARTAAR HAPJES

Dit recept is echt heerlijk! Maak deze makkelijk zalm tartaar zelf en serveer met toastjes of geroosterde stokbroodjes. Dit kan overigens ook heel goed dienen als amuse of voorgerecht tijdens het kerstdiner. Dus mocht je last minute nog opzoek zijn naar een lekker recept, klik dan snel hier. 


Wat is jouw favoriete kerst borrelhapje?

MERRY CHRISTMAS

Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook? 
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Pin It on Pinterest

Share This