Ben jij ook zo’n persoon die zich de avond van te voren al kan verheugen op het ontbijt? High five sister! Persoonlijk sta ik altijd met een rammelende maag op en hoe vroeg of laat ik ook opsta; ik wil altijd eerst ontbijten. Daarnaast is ontbijten veel te lekker om over te slaan. We weten allemaal inmiddels wel dat ontbijten belangrijk is. Een goed ontbijt geeft jou energie om lekker productief te zijn of dingen te doen waar je zin in hebt. Om jou te inspireren om goed te ontbijten en vooral ook heel lekker te ontbijten hebben wij onze 10 favoriete gezonde ontbijt recepten op een rijtje gezet. Thank me later 😉


FAVORIETE GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN

Op internet lees je vaak dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dat ontbijten belangrijk is ga ik natuurlijk niet ontkennen, maar waarom zouden de andere maaltijden op de dag minder belangrijk zijn? Daarnaast is elk persoon verschillend. De een is gek op een voedzaam ontbijt terwijl de ander deze maaltijd toch liever overslaat of pas aan het einde van de ochtend nuttigt. Do what works for you! Zorg dat jouw lichaam goed gevoed wordt en geniet vooral van elke maaltijd die je eet.

Ben jij ook zo’n liefhebber van havermout?
Bekijk dan eens het boek ‘Havermoutje‘, daar maak ik zelf vaak recepten uit.

1. APPELTAART HAVERMOUT

Aan de cijfers te zien is dit havermout gerecht niet alleen bij ons favoriet, maar ook bij jullie! En we snappen het. Wie wil er nou niet het gevoel hebben dat ze een stukje appeltaart eten als ontbijt?

2. GEZONDE BANANENPANNENKOEKEN 

Ah, nog zo’n favoriet ontbijt recept. Deze gezonde bananenpannenkoeken zijn heerlijk voor in het weekend, maar ook als verantwoorde snack voor tussendoor. Maak dus een extra grote stapel!

3. CHIAPUDDING MET HAVERMOUT 

En… chocolade! Deze chiapudding is ontzettend lekker en daarnaast ook makkelijk om te maken. Sterker nog, je maakt dit ontbijtje de avond van te voren al klaar zodat je in de ochtend enkel nog hoeft te genieten. Ideaal dus ook voor drukke ochtenden.

4. EEN VOEDZAME GROENE SMOOTHIE

Wil jij de ochtend starten met een gezond bommetje? Dan is deze groene smoothie zeker een aanrader! Zoet door het fruit, maar ook rijk aan voedingsstoffen door de toegevoegde groente. Makkelijk voor on-the-go.

Ben jij ook gek op smoothies en groene sapjes? 
Ik maak vaak recepten uit het boek ‘The green kitchen smoothies’, echt een aanrader.

10 x gezonde ontbijt recepten | Gezond ontbijten met deze recepten

5. VIJGEN HAVERMOUT TAARTJE

Nog zo’n aanrader voor in het weekend of een doordeweekse dag waarbij je iets meer tijd hebt. Dit havermout taartje is zo onwijs lekker! Neem vooral even lekker de tijd om hier volop van te genieten.

6. CHOCOLADE GRANOLA

Deze zelfgemaakte chocolade granola is ook erg populair bij kinderen! Maak in het weekend een hele lading granola zodat je hier de hele week van kan genieten. Eet dit samen met een bakje kwark of plantaardige yoghurt en wat vers fruit.

7. PINK SMOOTHIE BOWL MET AARDBEIEN

Je kan een smoothie natuurlijk uit een glas drinken, maar je kan er ook een rijkgevulde smoothie bowl van maken. Deze roze smoothie bowl bestaat onder andere uit aardbeien en is heerlijk zoet!

8. PINDAKAAS SMOOTHIE BOWL

Heb je de smaak helemaal te pakken? Probeer dan ook vooral deze super lekkere pindakaas smoothie bowl. Sowieso voor de pindakaas-lovers onder ons is dit natuurlijk een mega aanrader!

9. GEBAKKEN HAVERMOUT MET VERSE KAKI

Heb jij wel eens gebakken havermout gemaakt? Het is net alsof je een gebakje uit de oven eet als ontbijt. Dit recept kan daarom natuurlijk niet ontbreken tussen onze favoriete ontbijt recepten.

Ook in mijn boek Self Love Talk vind je een heerlijk recept voor een groene smoothie!
Bekijk het boek hier.

10. APPEL KANEEL SMOOTHIE

Dit recept staat al heel lang op de website en is al door zoveel van jullie gemaakt, wauw! Het is elke keer zo leuk om te zien dat jullie de #healthywanderlust recepten online posten. Deze smoothie is snel, voedzaam en mega lekker. Probeer het zelf!


Wat zijn jouw favoriete ontbijt recepten?

Pin It on Pinterest

Share This