FOR THE LITTLE ONES – Welk kind zegt er ‘nee’ tegen pannenkoeken? Dat zullen er waarschijnlijk niet veel zijn! Heerlijk natuurlijk ook om je kinderen soms even lekker te verwennen en een grote stapel hiervan op tafel te zetten. Dat maakt het juist zo jammer dat de meeste pannenkoeken niet heel gezond zijn én wat er doorgaans opsmeren ook absoluut niet. Daarom leek het mij leuk om vandaag een wat gezondere versie van de Hollandse pannenkoeken met jullie te delen! Wil je weten hoe ik deze maak? Keep on reading..Aangezien ik weet hoeveel werk het kan zijn om je pannenkoeken helemaal from scratch te maken heb ik deze keer voor een wat makkelijkere en daarmee snellere manier gekozen. Als basis voor mijn gezonde pannenkoeken gebruik ik namelijk de Superfood Pannenkoekenmix van de Body&Fit Shop.Kennen jullie deze al? Voor deze mix gebruiken ze namelijk speltmeel, havermeel, boekweitmeel en amandelmeel. Iets waar ik ook veel waarde aan hecht is dat ze geen gebruik maken van suiker of andere toevoegingen.


Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 900 ml melk of water
  • kaneel en agave siroop
  • 1 banaan
  • nootjes

Maar ho, stop.. Voordat je aan het werk gaat dan moet je even bedenken hoeveel pannen je wil maken. Ik gebruik meestal 130 gram van de mix per keer, mix dit dan vervolgens met 1 ei en 300 ml water/ (soja)melk. Op deze manier kan ik de Superfood Pannenkoekenmix maar liefst 3 keer gebruiken! Hieruit haal ik per keer 4 tot 6 pannenkoeken, ligt er beetje aan hoe groot en dik je ze wil hebben.  Ik voeg zelf nog ruim 1 theelepel kaneel toe en 1 theelepel agave siroop.

Tip: voor een extra lekker smaakje zou ik je aanraden om een keer de Natural Flavouring druppels te proberen. Ik voeg zelf 3 druppeltjes van de smaak vanilla toe, echt heerlijk!

Ready to serve?

Vul de pannenkoek met plakjes banaan en een lekkere zaden mix. Ik gebruik zelf een mix van pijnboompitjes, pompoenpitjes en zonnebloempitten. Je kan natuurlijk genoeg ander fruit gebruiken om de pannenkoek mee te vullen, een stuk gezonder dan vol strooien met suiker en misschien zelfs nog wel lekkerder!


Volgen jullie Healthy Wanderlust al op Facebook?
Gebruik #healthywanderlust als je één van mijn gerechten maakt, super leuk om te zien!

Liefs, Merel

Pin It on Pinterest

Share This